Asansör sesi için ne yapılmalı
en üst kattayız asansör her çalışmaya başladığında ses geliyor ve gayet net bir ses müteahhit ve asansörü yapan firma bir şey yapamayız dediler sizce ne yapmamız gerekir önce dilekçe yazarak elimizde belge mi olmalı ama dilekçeyi nasıl yazmalıyım tam emin değilim cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
Cevap: Asansör sesi için ne yapılmalı
Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşımızın cevaplamasını rica ederim. Benim evim de en üst kat ve asansor sesi tüm odalarımdan duyulur seviyede gürültüyü engellemek için kime şikayet etmeliyiz lütfen yardım edin
Cevap: Asansör sesi için ne yapılmalı
Mahkemeden bir bilirkişi atanması istenerek asansörden gelen sesin normal yani olması gereken seviyede mi yoksa olması gerekenden fazla mı olduğunun tespiti istenebilir. Normalden fazla ise yönetim bunu yaptırmak zorundadır. Normal ise yapacak birşey yok.
En üst, bodrum, giriş kat dairelerin fiyatları veya kiraları ile ara katlarınki aynı değildir. Aynı binadaki bir bodrum katını arakat fiyatının yarı fiyatına alacaksınız, sonra da penceremin tam önüne araba park ediliyor güneş alamıyorum diye yakınacaksınız.
Eğer bilirkişi raporunda gelen ses normal bulunursa yukarıda verdiğim örnekteki gibi katlanmaktan başka çare yok. Daireler arasındaki fiyat ya da kira farkı bu tür sıkıntılara katlanmanın bir bedelidir diye düşünüyorum.