merhabalar benim 2012 den basit yaralamadan 16 ay hapis cezası ertelendi yani HAGB itaraz gününüde kacırdım.tekrar aynı suctan hapis cezası veya para cezası alırsam ne olur?
Printable View
merhabalar benim 2012 den basit yaralamadan 16 ay hapis cezası ertelendi yani HAGB itaraz gününüde kacırdım.tekrar aynı suctan hapis cezası veya para cezası alırsam ne olur?
58. madde hükmü uygulanır. Yeni kararın sureti gereği için (hükmün açıklanması için) eski mahkemesine gönderilir. Açıklanması geri bırakılan hüküm açıklanır. Daha sonra dosyalar infaz savcılığına gönderilir. Yeni cezanız ile birlikte eski cezanız toplanır. İnfazı gerçekleştirilir.
ilginiz icin tesekkürler mesela para cezacı aldık 16 ayın kac ayını yatarız denetimli serbestlik falan olmazmı acaba?
Ekleme;
Aynı suçtan para cezası almanız mümkün değildir. Basit tıbbı müdahale ile giderilebilecek şekilde yaralamış olsanız dahi (cezası hapis veya para olarak seçimlik) hakim size mutlaka hapis cezası vermek zorunda kalacak, para cezası seçeneğini seçemeyecektir.
- - - Updated - - -
1 yılı aştığı için denetimli serbestlik olmaz. Diğer konuya yukarıda değindim. Para veya hapis cezası arasındaki seçimlik hakkı kullanmak SİZİN OLAYINIZDA hakimin elinde değil malesef..
Ceza seçimlik de olsa mecburen hapis cezasını seçmek zorunda hakim. Geçmiş olsun.
Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasıyla birlikte sanık için belirlenen 5 yıllık denetim süresi içinde sanığın yeniden kasten bir suç işlemesi halinde, açıklanması ertelenen hüküm açıklanacak başka bir ifadeyle infaz sürecin başlayacaktır. Yalnız burada önemli olan husus, denetim süreci içinde işlenene suçun mutlaka kasıtlı bir suç olmasıdır. Zira taksirle işlenen suçlar hükmün açıklanmasının geri bırakılması bakımından ihlal edici nitelikte değildir.
böyle bir yazı yazmıs avukat
tck125/1-4
tck86/2
tck86/3.e
tck53/1
bu suclarla yargılanıcam yalnız sikayetci geri alıcak sikayeti sonuc ne olur daha önceki bozulurmu?
simdiden teşekkürler
Avukatın yazdığı ile ilgili olarak:
İkinci suçun para veya hapis cezası olması önemli değildir. Para da olsa hapis de olsa önceki suç için açıklanması geri bırakılan hüküm açıklanır.
Bununla birlikte ikinci suçun mutlaka kasıtlı bir suç olması gerekir. Suçun ağırlığı veya hafifliğinin hiçbir önemi yoktur;
Örneğin birisine hakaret ettiniz ve ceza aldınız. Önceki hüküm açıklanır.
Arabanızla taksirle kazaya sebebiyet verdiniz 5 kişi öldü. Önceki hüküm açıklanmaz.
Diğer yazdığınız maddelerle ilgili cevabı açtığınız konuda yazdım. Tekrar geçmiş olsun.
cok sagolun cvplarınız icin
peki daha once yargitayda bekleyen dosya olup, sonradan baska bir suctan ceza alinip infazi 3 yil ertelenirse bu sure icinde yargitaydaki ceza onanirsa, sanik iki suctanda da mi iceride yatacak yoksa verilen infaz erteleme karari, karar kesinlestikten sonra gerceklesen adli suclarda mi aciklanip infazi icerde cektirilecek?
saygılar.