Merhaba
İrak vatandasi ile Turkiyede yapilan resmi nikah İrak kanunlarına gore de gecerlimi? Degil ise İrak konsoloslugunda nikah mı yapmam gerekir? Beni bu konuda aydinlatırmisiniz lutfen. Tesekkurler...
Printable View
Merhaba
İrak vatandasi ile Turkiyede yapilan resmi nikah İrak kanunlarına gore de gecerlimi? Degil ise İrak konsoloslugunda nikah mı yapmam gerekir? Beni bu konuda aydinlatırmisiniz lutfen. Tesekkurler...
Bunun için Irak Kanunlarını bilmek gerek. Bizim hukukumuza göre, o ülkenin evlendirmeye yetkili makamları önünde kıyılan nikah geçerli. Konsolosluğa ya da dışışleri bakanlığına bilgi verilmesi gerekiyor.
selamlar
hayırlı olsun
sizin yapmanız gereken evlilik cuzdanı ile
adınıza olan sahsı belgelerın tumunu ehlıyet kımlık vs
arapca cevırı yaptırarak T.C. bakanlıgınca apostıl yanı onaylatıp ıraq yetkılı makamlarına vermenız yeterlı olacaktır
saygılarımla
Benim ögrenmek istedigim konu:
6 ayönce bir arkadaş aracılıgıyla türmenistanlı bir erkek ile tanıştım.Birbirimizi çok seviyoruz evlenmek istiyoruz ama her kulaktan ayrı bir ses geliyor kafamız karıştı.Bu kişi 3 yıldır türkiyede yaşıyor ama vizesiz ikamet yenilemesi yapmamış,bu kişiyle evlenmemde karşıma sorun çıkarmı düşüncesinden beni ancak siz kurtarırısınız.
saygılarımla