Hakkımda acılmış bu dava Astsubay olmama engel mi?
İyi günler öncelikle herkese merhaba. Adım Ali 17 yaşındayım. Uzun süredir astsubay olmak istiyorum. Hayalini kuruyorum ona hazırlanıyorum. Geçen sene bir amatör maç sonrası polisle çıkan olayda göz altına alındım. Benimle birlikte 6 arkadaşım da vardı. Stadın camları kırıldı ve bir polis yaralandı. Ancak kamera kaydı da olacaktır ki ne ben ne de arkadaşlarım bir şey yapmadık. Ne stadın camlarını kırdık, ne de polise taş attık. Sonuç olarak bizim hakkımızda bir dava açıldı. 17 Kasım'da duruşma var. Eve bilgi almaya gelen polisler, para cezası cıkabileceğini söylediler. Ve hazırlanan iddianame'de suçumuz " kamu malına zarar verme" ve "polise karşı direnme" olarak geçiyor. Sizce sonucu ne olur? Ve sonuç ne olursa olsun hiçbir şey yapmamış iken astsubay olamayacak mıyım? Para cezası veya hakkımda kapatılmış dosya astsubay olmama engel olur mu? Ve bir diğer aklıma takılan nokta, eğer bir suçumuz varsa bize neden 1 yıl sonra duruşma verildi. Aydınlatırsanız sevinirim. Forumu pek bilmiyorum konuyu yanlış yerde açmış olabilirim..
Cevap: Hakkımda acılmış bu dava Astsubay olmama engel mi?
Dava için bir yıl sonraya duruşma günü verilmesinde anormal bir durum yok. Bu durum mahkemelerin iş yoğunluğundan kaynaklanmaktadır.
Sorunuza gelince;
Davada hüküm giyerseniz astsubay olamayabilirsiniz. Her ne kadar bu, yüz kızartıcı bir suç olmasa da askeri okulların şartları çok hassastır.
Hatta bazen hüküm giymemiş olanlar bile yaptırılan güvenlik soruşturması olumsuz çıktı diye reddedilebiliyor. Moralinizi bozmak istemem ama endişelenmekte haklısınız. Elbette bu, kesin olarak olamazsınız anlamına da gelmiyor tabii.