Bu durum hakkında bilgisi olan varmı?
1 ay önce girdiğim iş yerimden anlaşamadığım için çıkmayı istiyorum ancak 5 bin liralık teminat seneti imzalatmışlardı, ben istifa kağıdını yazıp pazartesi vereceğim 15 gün içinde işten ayrıldığımı beyan eden, ancak bu süre zarfında bu çalıştığım şirket bana yapmadığını bırakmayacaktır çünkü 1 hafta önce verdiğim istifa kağıdımı yırttılar ve anlaşırız senle 2-3 ay sonra dedi ben kararımı verdim çıkacağım bu süre zarfında mümkün olduğunca işe gitmemek istiyorum yani 15 Günlük istifa sürem zarfınca 7 günlük rapor alsam ve bilindiği gibi bayramda 4-5 gün sürüyor bu süre zarfında istifa süreme geçerli olur mu? yoksa dışın damı kalır ve raporum olduğu günler aylığımdan kesilir mi ben çünkü 2 saat liğine izin aldım tam gün parası kesmişlerdi.
Cevap: Bu durum hakkında bilgisi olan varmı?
size cevap vermem için bazı sorularım olacak
1-senetin düzenleme tarihi nedir ?
2-senet alacaklı taraf kimdir ?
NOT:iş gitme , onlarda tutanak tutup seni işten atalar.
kıdem tazminatına hak kazanmadıktan sonra işten çıkmak senin açından çok kolay.
ayrıca istifa ederken ihbar sürelerine uyman gerekir.
Alıntı:
ayberk_08 rumuzlu üyeden alıntı
size cevap vermem için bazı sorularım olacak
1-senetin düzenleme tarihi nedir ?
2-senet alacaklı taraf kimdir ?
NOT:iş gitme , onlarda tutanak tutup seni işten atalar.
kıdem tazminatına hak kazanmadıktan sonra işten çıkmak senin açından çok kolay.
ayrıca istifa ederken ihbar sürelerine uyman gerekir.
ayberk_08 kardeşim zaten arkadaşın anladığım kadarıyla kıdem tazminatı alma durumu yok zaten anladığım kadarıyla 1 ay önce girmiş işe...
ayrıca zannedersem rapor alarak işe gitmeme durumundada tutacakları tutanağı iş mahkemesinde işe iade davası açarak raporunu beyan ederek geri dönebilir isterse...
( Eğer yanlışım varsa düzeltin ... )
Alıntı:
by_fatih rumuzlu üyeden alıntı
ayberk_08 kardeşim zaten arkadaşın anladığım kadarıyla kıdem tazminatı alma durumu yok zaten anladığım kadarıyla 1 ay önce girmiş işe...
ayrıca zannedersem rapor alarak işe gitmeme durumundada tutacakları tutanağı iş mahkemesinde işe iade davası açarak raporunu beyan ederek geri dönebilir isterse...
( Eğer yanlışım varsa düzeltin ... )
Ben bunları anladım/idrak ettim, soru soran alınan senet konusunda detaylı bilgi vermek amacıyla yukardaki soruları sordum.
NOT:KIDEM TAZMİNAT HAK KAZANMAK İÇİN EN AZ 1 YIL GEÇMESİ GEREKİR.
tam bir açıklamaya yokmu Teminat senedi imzaladığım, ben raporla işe gitmek istemiyorum dün istifamı verdim 31.eylülde çıkağım diye raporla işe gelmesem yada ara ara gelsem sorun olurmu, amacım para değil hiç almasamda umrumda değil yeterki kurtulayım buradan