Boşanma sürecinde iştirak nafakası
Öncelikle merhabalar ...
Sayın arkadaşlar bir çok konu açıyorum rahatsızlık veriyosam kusuruma bakmayın hiçbirşey bilmediğim için siz değerli arkadaşlardan bilgi almak istiyorum
şimdi eşim bana boşanma davası açacak hiç bir neden yok hiç birşey yapmadım bir önceki dava sürerken davamızdan feragat edip barıştık tekrar dava açmayı düşünüyor büyük ihtimalle sadece aile birliğinin temelinden sarsılması şimdi dava açarsa ben kabul etmiyecem kendisi kusurlu ortada birşey yokken dava açacam diyor şimdi eşim dava açarsa dava sürecinde nafaka talep edebilirmi dava ertelenirse iştirak nafakası bağlanırmı bana şimdiden teşekkürler
Cevap: Boşanma sürecinde iştirak nafakası
Tarafların ekonomik durumuna göre ( özellikle nafaka talep eden kişinin durumuna göre) ; talep varsa dava süresince tedbir nafakasına hükmedilebilir, dava sonunda yoksulluk nafakasına hükmedilebilir. İştirak nafakası ise sizin veya karşı tarafın çocuk için ödeyeceği nafakanın ismidir.
hocam öncelikle teşekkür ederim ikimizde çalışıyoruz çocuk için nafaka bağlarmı dava süresince hakim ilk duruşmada bir önceki duruşmada anlaşalı boşandık davayı açtığında ilk duruşma 6 ay sonra oldu tabi nafaka bağladı bana dava sürsince bağlamadı ama sonunda geriye dönük vermemi istedi şimdi ortada bir sebep yokken boşanacam diyor küfür hakaret hiç birşey demedim bir önceki davada söylediklerini şimdi söyleyemez farklı bir iddda ortaya atması lazım oda yok iddaa atarsa bile ıspatlaması lazım değilmi ıspatlayamazsa benimde haklı çıkmam durumunda hakim ilk duruşmada bizi boşamaz değilmi red kararı verir değilmi
Alıntı:
canbatar rumuzlu üyeden alıntı
hocam öncelikle teşekkür ederim ikimizde çalışıyoruz çocuk için nafaka bağlarmı dava süresince hakim ilk duruşmada bir önceki duruşmada anlaşalı boşandık davayı açtığında ilk duruşma 6 ay sonra oldu tabi nafaka bağladı bana dava sürsince bağlamadı ama sonunda geriye dönük vermemi istedi şimdi ortada bir sebep yokken boşanacam diyor küfür hakaret hiç birşey demedim bir önceki davada söylediklerini şimdi söyleyemez farklı bir iddda ortaya atması lazım oda yok iddaa atarsa bile ıspatlaması lazım değilmi ıspatlayamazsa benimde haklı çıkmam durumunda hakim ilk duruşmada bizi boşamaz değilmi red kararı verir değilmi
Anlaşma olmadığı sürece çekişmeli davada ilk celsede karar çıkmaz. Davanın red edilmesi için dilekçede öne sürülen iddiaların gerçek dışı olduğunun ispatlanması gerekir, bu da tek celsede olmaz diye düşünüyorum.
peki bizi boşaması içinde ne idaa atarsa ıspatlaması lazım değilmi ispatlayamazsa red veririmi hakim..