El atmanın önlenmesi tahliye
İyi günler,
Kazanılan el atmanın önlenmesi davasını uygulamak için 22 mayısta tahliye için icra dairesine talep açtım, karşı taraf teminat yatırarak 2 aylık süre aldı ve süre sonunda yargıtaydan tehiri icra getiremedi, 27 temmuz tarihinde icra müdürüne tahliye talebinde bulunduk ve tahliye kararı verildi, 7 eylül tarihinde icra müdürü tahliye edilecek yere geldi ve borçluya yeri boşaltması için 3 gün süre tanıdı. Bu cuma polis zoruyla boşaltacağını bildirip tutanak tuttu ve karşı tarafa imzalattı.
Dün borçlu gidip ikinci defa belli bir miktar teminat yatırmış (el atmanın önlenmesi tahliyesinde teminatın neye göre belirlendiğinide anlamış değilim, cuzzi saçma sapan bir rakam belirlenmiş), icra dairesinin tahliye emri varken durdurma kararı alabilirmi? , Not: yargıtay tehiri icra kararı vermedi.
Cevap: El atmanın önlenmesi tahliye
Dosya için icra dairesine gittim, icra müdür yardımıcısı saçmalıyor, dediğini aynen iletiyorum, biz tahliye ve ecrimisil için icraya başvurduk, ve icra müdür yardımcısı mehil verdi, temmuzda mehil bitti ve tahliye kararını verdi, tahliye için borçluya 3 gün süre verildi, ancak alacaklı tekrar teminat yatırıp durdurma aldı, icra müdür yardımcısı mayıs ayında verdiği mehil sadece para içindi, şimdi ise tahliye için mehil verdim diyor, böyle birşey oluyormu?( 2 defa 3 er aylık kira tutarı alınmış, dava kira davası olmadığı halde)