Yanlış verilen ekspertiz raporu nasıl bir yol izlemeliyim
merhaba yaklaşık 21 ay önce bir araba aldım il dışından ve yetkili serviste ekspertiz yaptırdım belgeleri mevcut 7 ay önce arabayı satmaya karar verdiğimde bulunduğum ildeki yetkili serviste yapılan ekspertiz de aldığımda yapılan ekspertiz de bana söylenen 1,5 parça boyanın meğerki 2,5 parça boya 1 parça değişen olduğuymuş üstelik değişen parça kendi sistemlerinde görünmesine rağmen bana söylememişler ekspertiz yaptığım yeri ve aracın genel müdürlüğünü aradım ama sonuç alamadım hukuki yola başvursam nasıl sonuçlanır mahkemeyi aldığım yerde mi yoksa bulunduğum ilde de açsam olur mu ve harç masrafı ne kadar olur mahkeme süreci ne kadar sürer ben şuan aracı satmayı düşünüyorum aracı satarsam mahkemeyi de sonradan açarsam mahkemenin seyrini nasıl değiştirirbu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim birde bu konuda bana yardımcı olacak avukat varsa sevinirim yanlız mahkeme harcı için şuan verebilecek durumum yok
Cevap: Yanlış verilen ekspertiz raporu nasıl bir yol izlemeliyim
Servis kayitlariyla bu degisenin sizden once olduğu ortadaysa, bu degisenin yarattigi deger kaybi icin alacak davasi açılabilir. Bilirkisi araci inceledikten sonra deger kaybini tespit eder. Araci satarsaniz dava sirasinca tespit yapilmasi zor olacaktır, satistan once sulh hukuktan acil tespit isteyebilirsiniz. Bunun maliyeti 700 tl civaridir, dava harc ve masraflari yine bu civarda olacaktir. Aracu satmayacaksaniz tespit davasina gerek yok. Bana sirarsaniz bir degisen arabada cok buyuk bir deger kaybi yaratmaz. Yerlesim yeri mahkemeniz yetkilidir diye düşünüyorum, yetki konusunda farklı yorumları bende merak ediyorum