Cevap: Ehliyetsiz Yakalanma
Ruhsat sahibi itiraz ettiğinde aracı kullanandan alınabiliyor para yanlış bilmiyorsam. Sonuçta değişen bir şey olmayacak babası için. Çocuğuna daha iyi tembihte bulunacak demek ki. Anlayamadığım bu çocuk araba kullanmayı nereden öğrendi?
Yapılan işlem 2918 s. Yasa'nın 36/3-a maddesi gereğince yapılmıştır. Aynı madde gereği kardeşiniz araç sahibi olmadığından babanıza da aynı cezanın uygulanması yine aynı maddenin gereğidir.
Aynı miktar cezanın aracın sahibine de uygulanması işlemini hukuka aykırı bulanlar var ancak bu konuda Anayasa Mahkemesi'nden bir iptal kararı çıkmış olsa idi kanunun buna ilişkin kısmı iptal edileceğinden ve AYM kararları ileriye yönelik işlediğinden bu maddeden idari para cezası yazılması imkanı ortadan kalkmış olacaktı.
Eğer tüm bunlara rağmen haksızlık olduğunu düşünüyorsanız trafik mahkemesinde acacağınız davada Anayasa'ya aykırılık iddiasında bulunabilrsiniz. Mahkeme bu iddiayı ciddi görürse dosyayı AYM ye gönderir ve karar çıkıncaya kadar davayı geri bırakır.
Ancak bu durumda davayı kaybetmeniz halinde %25 lik ceza indiriminden yararlanmanız mümkün olmayacağı gibi yargılama giderleri de tarafınıza yüklenir.
Biliyorsunuz otomatik vites arabalarin bisikletten farki yok kullanim acisindan, biraz da merakiniz varsa 15 degil 10 yasinda da bunu kullanabilirsiniz. Ben isin hukuki kismini sordum neyin tembihinden bahsediyorsunuz onu da anlamadim. Ogut de istemedim. Biliyorsan biraey yazarsin bilmiyosan da insanin canini sikacak yorumlarda bulunmazsin.
- - - Updated - - -
Peki bu cezalari indirim zamaninda tamamini odeyip ardindan mahkemeye versek parayi geri alma gibi bi durum olamaz mi ? Versiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim.
Alıntı:
farukdurak rumuzlu üyeden alıntı
Biliyorsunuz otomatik vites arabalarin bisikletten farki yok kullanim acisindan, biraz da merakiniz varsa 15 degil 10 yasinda da bunu kullanabilirsiniz. Ben isin hukuki kismini sordum neyin tembihinden bahsediyorsunuz onu da anlamadim. Ogut de istemedim. Biliyorsan biraey yazarsin bilmiyosan da insanin canini sikacak yorumlarda bulunmazsin.
- - - Updated - - -
Peki bu cezalari indirim zamaninda tamamini odeyip ardindan mahkemeye versek parayi geri alma gibi bi durum olamaz mi ? Versiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim.
Bu forumda yazmak için bir şeyleri bilmek gerekmiyor. Bilmeyenler de hakaret içermemek kaydı ile yorumda bulunabiliyor, cevap verebiliyor. Bunu engelleyen bir şey yok.
Yazdıklarımız da kimi zaman can sıkabiliyor. Örneğin adam suç işlemiş, ceza alırsın deyince canı sıkılıyor. Bunun çok örneği var forumu incelerseniz. Hatta sırf bu yüzden cevap vermek istemiyor insanlar. Dolayısı ile "insanın canını sıkacak" yorumlar da yapılıyor sonuç olarak.
Anliyorum , gereksiz muhabbeti sevdiginiz de belli, sorun yok yaz istedigini
Anayasa Mahkemesi bu maddeyi iptal etti diye biliyorum, hatta emsal kararlar da olacak.
Başka birinin işlemiş olduğu suç veya kabahattan dolayı başka birine ceza verilemez diyerek iptaline karar vermişti geçtiğimiz yıl.
Alıntı:
- - - Updated - - -
Üslubunuz yanlış, ortadaki olay yanlış! Şimdi haklı olarak kesilmiş bir cezayı nasıl ödemem çabası içerisindesiniz, bu nedenle bence çok yanlış bir yerde fikir arıyorsunuz. O cezayı devlet size ödetir, kanunlar açık
Para benim ceza benim araba benim cocuk benim sen kim oluyorsun da bana laf soyluyorsun. Haddini bil. Senin gibiler yuzunden bu millet koyun mantigini atamamis durumda. Benim sadece 1 yil da devlete odedigim vergiyi duysan dudagin ucuklar. Bu ceza da devlet hakliysa ben odemekten yine kacinmam. Haksiz bir kazanc oldugunu dusundugum icin arastiriyorum. Senin gibi saklabanlar da almis agzina sakizi bos bos konusma dersinde. Az biraz akillansan olacaksin sen aslinda!
- - - Updated - - -
Alıntı:
RuTH rumuzlu üyeden alıntı
Anayasa Mahkemesi bu maddeyi iptal etti diye biliyorum, hatta emsal kararlar da olacak.
Başka birinin işlemiş olduğu suç veya kabahattan dolayı başka birine ceza verilemez diyerek iptaline karar vermişti geçtiğimiz yıl.
Bende boyle okudum bunu arastiriyorum, bunun icin sanirim mahkemeye gidip dava acmam gerekiyor ?
Alıntı:
Para benim ceza benim araba benim cocuk benim sen kim oluyorsun da bana laf soyluyorsun. Haddini bil. Senin gibiler yuzunden bu millet koyun mantigini atamamis durumda. Benim sadece 1 yil da devlete odedigim vergiyi duysan dudagin ucuklar. Bu ceza da devlet hakliysa ben odemekten yine kacinmam. Haksiz bir kazanc oldugunu dusundugum icin arastiriyorum. Senin gibi saklabanlar da almis agzina sakizi bos bos konusma dersinde. Az biraz akillansan olacaksin sen aslinda!
- - - Updated - - -
Bende boyle okudum bunu arastiriyorum, bunun icin sanirim mahkemeye gidip dava acmam gerekiyor ?
Bu forumda üyelere hakaret edilmesini istemiyoruz. Olayın sıcaklığı geçene dek ufak bir molanın sizin uygun olduğunu düşündüm.