Kardesle kavga, kamu davasi
Merhabalar,
Ben 25 yasinda evli Almanya da yasayan isinde gücünde Türkiye de veya Almanya da sabikasi olmayan karakol yüzü görmemis biriyim. 2015 Mart ayinda esimle birlikte Antalya ya ailemin yanina tatile gittik. Annem ve babam ayrilar ve annem 16 yasindaki kardesimle yasiyor. Senelerdir kardesimin ergenlik nedeniyle anneme saygisizlik, ustune yürüme vs vs hep telefondan ve Türkiyeye gittigimde sahit oluyordum ve bu konu canimi cok sIkIyordu. Bu sene martta gittigimizdede buna cok sahit oldum, ama hicbisey yapmadim. Yine birgun tartismalarinda annemin bogazina sarildi gozumun onunde ve ben artik dayanamayip kardesime tokat attim ve oda bana karsilik verince baya birbirimize vurduk. Olay gece oldugu icin komsular polis cagirdilar ve karakola gittik. Kardesim benden sikayetci oldu, annnemde kardesimdeb sikayetci oldu ama ben olay kapansin diye kimseden sikayetci olmadim. Ertesi gun kardesimde silayetini geri almis. Biz tabi hala küsüz ve ben Almanyaya geri dondum. Olaydan 1-2 ay sonra olay kamu davasina donmus ve ben tabi mahkemeye gidemedim. Annemle kardesim oradaydi ve yine sikayetci olmadigini söylemis kardesim ama hakim bana yakalama karari cikardigini söylemis. Onumuzdeki ay tekrar mahkeme varmis ve ben tabiki gidemicem yine isimden dolayi. Simdi sorum yakalama karari nedir? Ben Türkiy ye girince basima ne gelir ve bu dava nasil sonuclanir sizce?
Cevaplar icin cok tesekkurler
Mehmet
Cevap: Kardesle kavga, kamu davasi
Yakalama kararı demek, sizin ifadeniz alınacak ve serbest bırakılacaksınız, yani türkiyeye giriş yapar yapmaz havalimanında gözaltına alınırsınız, sonrasında adliyede sorgunuz yapılır ve serbest kalırsınız.
Ama hakim yakalama kararıyla beraber konsolosluğa istinabe evrakı yollamıştır, konsolosluk (Almanyadaki Türk Konsolosluğu) sizi ifadeye davet eder, en kötü ihtimal siz gidin sorun, ifadenizi verin, yakalamanız kaldırılır.
Geçmiş olsun.
Cevap: Kardesle kavga, kamu davasi
Cvp icin tesekkürler. Peki bu dava nasil sonuclanir? Herhangi bi ceza alirmiyim?