Ev Temizliği Konusunda SSK
Merhabalar ben 3 yıldır ev temizliği yapıyorum. Fakat SSK yapmadılar. Bu konuda ne yapmam gerekir. SSK birimine sorduğumda biz bilmiyoruz diyorlar. Patronum idari hakim o bu konulardan anladığı için benimde ondan daha fazla bilgi sahibi olmam gerekiyor. Bir kişiye sorduğumda kanıtlaman gerekli dedi kanıtlamam için gereken ne olabilir ben eve gelen kargo paketlerini teslim alıyorum ama bu belge olarak yeterli mi? Bir de şikayet edersem işimden olacağım işe ihtiyacım var bu konuda neler yapmam gerekiyor bana yardımcı olabillir misiniz?
Şimdiden ilgilenen kişi ve forum yöneticilerine teşekkür ederim.
Cevap: Ev Temizliği Konusunda ssk
Şikayet etmeden sorunu çözebilmenizin tek yolu patronum dediğiniz kişiyle görüşüp sgk girişinizin geriye dönük olarak yapılmasına ve 3 yılın ödenmeyen primlerinin kuruma cezalarlala birlikte ödenmesine ikna etmek.
Hiç bir patron da buna yanaşmaz doğal olarak.
Şikayet edip kayıtdışı çalışmanızı çalışmaya devam ederken tesbit ettirmeniz en kolay yolu ıspat açısından.
Görevi adalet dağıtmak olan bir hakimin bizzat adaletsizlik yapması akla uygun değil.
Çalışmaya devam ediyorsanız delil toplamaya devam edin. Kargo iyi bir delil bence. Örneğin arada bir yemek siparişi de verebilirsiniz siparişlerinizin ve adresinizi kayıt altında tutan bir siteden. Resmi yerlere ve büyük kurumlara örneğin bankalara sizi aramaları için kendi cep telefonunuz yerine çalıştığınız yerin sabit telefonunu "işyeri telefonu" olarak, adresini "işyeri adresi" olarak verebilirsiniz. Burası gibi forumlara oranın internetinden girebilirsiniz.
Şimdi değilse de ileride işten ayrılmak durumunda kaldığınızda bunu kullanabilirsiniz. Çünkü davacı olmanızın işinizi riske sokacağı aşikardır.
İş hukuku bilgim bir "çalışan" seviyesinde olduğundan söyleyebileceklerim bunlar. Bir hukukçunun da müdahil olup daha doğru bilgiler vermesini, varsa yanlışlarımızı düzeltmesini umarım.
Teşekkür ederim. Benim gibi durumda olanlara yardımcı olacaktır. Yazdıklarınız.:ok