Aracımıza Saldıran Şahıs ve Bundan Sonra İzlenecek Yol
Tüm herkese selamlar,bu benim ilk konum/mesajım.Gönül isterdi ki sizinle böyle tanışmayalım.
Dün gece 1 sularında komşularımın uyarması ile dışarı çıktım.Alkol ve uyuşturucu madde aldığı yüksek ihtimal olan,hayatımda ilk defa gördüğüm bir şahıs,babamın aracının ön camını taş darbeleriyle tuzla buz etmiş.Şahsı kendi aracımızla takip ettik,elinde kesici bir cisim olduğu için pek yaklaşamadık.Neyse polisler geldi şahıs tutuklanıp karakola götürüldü.Biz de tekrar hasar almış aracımızın başına döndük,karakoldan ekipler geldi, tutanak tutuldu ve biz de karakola gittik.
Olayın kısa özeti bu.Benim bu konudaki sorularıma gelicek olursak.
Biz aracımızı kendi cebimizden para vererek yaptırdık.İleride bu şahıstan para tahsilini nasıl yapacağız?
10 larca görgü tanığımız var.Bıçakta,araca attığı taşta,aracımızda kendi kan izleri var.Buna rağmen ben şahsın herhangi bir ceza alacağından şüpheliyim.Akli dengesi yerinde değil raporu verip salabilirlermiş.Bu işler cidden dedikleri kadar kolay mı?Delidir cidden ne yapsa yeri midir?
Benim malıma gelen zarar 1-2 kere soruldu ondan sonra sürekli şahısta darp izi var,üstü başı kan içinde gibi sorularla iyice tepem attı.Şahıs kendine zarar veriyordu diye belki 500 sefer söyledim.Neredeyse ben suçluymuşum gibi hissettim.Bunun bana bir geri dönüşü olur mu zira ben şahsa dokunmadım bile.
Okuduğunuz için teşekkür ederim,ilk kez böyle birşey başıma geldi.Polisler bilgi vermedi ileride ne olacağıyla ilgili,ben ne yapacağımı bilmiyorum lütfen bir yol gösterin.
Cevap: Aracımıza Saldıran Şahsıs ve Bundan Sonra İzlenecek Yol
Alıntı:
amaterasu rumuzlu üyeden alıntı
Biz aracımızı kendi cebimizden para vererek yaptırdık.İleride bu şahıstan para tahsilini nasıl yapacağız?
Yaptırdığınız yerden faturasını alıp, bu fatura ile alacak davası açacaksınız.Hukuk mahkemesine.
Alıntı:
Bıçakta,araca attığı taşta,aracımızda kendi kan izleri var.Buna rağmen ben şahsın herhangi bir ceza alacağından şüpheliyim.
Suç olarak, mala zarar verme ve kişilerin huzur ve sükununu bozma olur, Muhtemelen size küfür felan da etmiştir.O zaman hakaretten de dava açılacaktır.
Alıntı:
Akli dengesi yerinde değil raporu verip salabilirlermiş.Bu işler cidden dedikleri kadar kolay mı?Delidir cidden ne yapsa yeri midir?
Tabiki bu işler o kadar kolay değil, daha önceden raporu yoksa, adli tıpa gider, adli tıp verir o raporu, normal doktor raporunun çok dikkate alınacağını zannetmiyorum.
Alıntı:
Benim malıma gelen zarar 1-2 kere soruldu ondan sonra sürekli şahısta darp izi var,üstü başı kan içinde gibi sorularla iyice tepem attı.Şahıs kendine zarar veriyordu diye belki 500 sefer söyledim.Neredeyse ben suçluymuşum gibi hissettim.Bunun bana bir geri dönüşü olur mu zira ben şahsa dokunmadım bile.
Eğer böyle bir şey olmadıysa, yani siz şüpheliye herhangi bir şiddet uygulamadıysanız sorun olmaz, tanık beyanları önemli.
Alıntı:
Okuduğunuz için teşekkür ederim,ilk kez böyle birşey başıma geldi.Polisler bilgi vermedi ileride ne olacağıyla ilgili,ben ne yapacağımı bilmiyorum lütfen bir yol gösterin.
Rica ederiz, ancak dosyanızın akıbetini bilmiyoruz, yazdıklarımız sadece kendi düşüncelerimiz, siz daha ayrıntılı bilgi istiyorsanız, dosyanın fotokopisini alarak avukata danışabilirsiniz.
geçmiş olsun.