Hukuk Öğrencisi ve büroda çalışmak.
Foruma yeni üyeyim ve kıbrısta hukuk okuyorum.Konuyu nereye açacağımı bilemediğimden buraya açmayı uygun gördüm.
2.sınıfa başlayacağım ve bir büroda çalışmak istiyorum şimdiden başlayıp 2 sene tecrübe edinmek istiyorum.
Şimdi bu forumda avukatlarda olduğundan sorma gereği duyuyorum.Muhtemelen kıbrısta bürolara gidip durumumu anlatıp haftada 2 yada 3 gün yanlarında işin pratiğini öğrenmeye çalışmak ve tecrübe edinmek istediğimi bir karşılık istemeyeceğimi belirticem.
Sizce böyle bir şey uygun mudur ?
Ayrıca kendimi geliştirme açısından ne imkanlar sunabilir?
Siz olsanız böyle bir teklifi geri çevirir miydiniz ? en büyük çekincem bu çünkü.
Bu teklifim kabul olsa bile yapmam gereken resmi işlem vb herhangi bi şey var mıdır ?
Aklıma gelmeyen şeyler olabilir tecrübeli kişilerden bir yardım ve görüş bekliyorum bu konuda.
şimdiden okuyan,zaman ayıran ve cevap yazan-yazacaklara teşekkür ediyorum.
Cevap: Hukuk Öğrencisi ve büroda çalışmak.
Kıbrıs anayasa ve yasaları Türkiye anayasa ve yasaları ile aynımıdır? Değil ise oranın hukukunda tecrübe edinmeniz işe yararmı? Kıbrısta yaşamayı düşünmüyorsanız yaramaz diye düşünüyorum.
Cevap: Hukuk Öğrencisi ve büroda çalışmak.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Kıbrıs anayasa ve yasaları Türkiye anayasa ve yasaları ile aynımıdır? Değil ise oranın hukukunda tecrübe edinmeniz işe yararmı? Kıbrısta yaşamayı düşünmüyorsanız yaramaz diye düşünüyorum.
Çok büyük bir kısım benziyor diye biliyorum.Ancak şu var meslek hakkında işin yapılışı hakkında gelişmek amaç.zaten ben okulda Türk hukuk sistemini görüyorum sonuçta ?