Cevap: internet dolandırıcılığı
aşağıda mahkemeye sunduğum savunma beyanımımı yayınlıyorum.savcılık soruşturması bitmemiştir,mahkemeden ne sonuç çıkar,bu parayı alabilir miyim? Teşekkürler...
KONU : Savunma Beyanımdır
AÇIKLAMALAR;
1-Hamili olduğum ********** hesap nolu Yapı Kredi Bankası kredi kartının 11.11.2014 tarihli ekstremde bilgim ve harcamalarım dışında alışverişler yapıldığını fark ettim.Aynı gün bankayı arayarak kartımı iptal ettirdim. Aynı gün bankaya durumumu açıklayıcı dilekçemle şahsen başvurdum. Yine aynı gün durumu …. Cumhuriyet Başsavcılığına durumu bildirerek 2014/…. sayılı dosya ile soruşturma başlatılmıştır.
2-Bankaya yaptığım itirazlar sonucunda 1092.54 TL lik FACEBOOK harcamasını ve 19.99 TL lik VIPINDIRIM ELEKTRONİK HIZİSTANBUL harcamalarını alacak kaydederek tarafıma ödemesini yapmıştır.Bu ödeme iade yazıları ekte sunulmuştur.Ancak bunları ödemeyi kabul ederken 2071.75 TL lik BİR NUMARAM BİLGİSAYAR LTANKARA harcamasını ödemeyi kabul etmemiştir.Banka iki ödemeyi kabul ederken bunu ödememesi kendi içinde çelişki yaratmıştır.
3- Yapılan alışverişlerde 3D sistemi kullanıldığı söylenmektedir.Alışverişlerin yapıldığı tarihlerde kredi kartıma bağlı olan cep telefonuma (0535 …….. ) hiçbir şekilde şifre yada onay mesajı gelmemiştir.Bankanın müşteri hizmetlerini aradığımda mesaj gelmediğini söyleyerek teyit etmiştir.Bu tarihlerde yapılan telefon görüşme mesaj kayıtlarının ayrıca incelenmesini isterim.
4-Kredi kartım internet bankacılığına kapalı olup daha önce internetten hiçbir alışveriş yapmadım ve kartımla hiçbir siteye üye olmadım. Bunların da ayrıca araştırılmasını isterim.
5-Alışverişlerin yapıldığı tarihlerde ……………mesleğim memurluğumu sürdürmekteydim.Alışverişe konu olan ….. ……’yi hiç tanımam ve ürünlerin gittiği ……………….. ilinde hiç bulunmadım.
5-Bankadan aldığım olumsuz yanıtlar sonucunda Tüketici İl Hakem Heyeti Başkanlığına başvurdum ve başvurum 23.03.2015 tarih ve …..8 nolu karar ile haklı bulunarak bu ücreti tarafıma ödemesine karar verilmiştir.
6-Şikayetim 23.02.2015 tarihli Tüketici İl Hakem Heyeti toplantısında görüşülmüş,alışverişin yapıldığı firmadan Birnumaram Bilgisayar Bilişim Hizmetleri AŞ.’den 24.02.2015 tarih ve …… sayılı yazı ile bilgi istenilmesine karar verilmiştir. Firma tarafından gönderilen sipariş detayını gösteren belgede , sipariş ID ….4, sipariş kodu BIR151…….. olduğu , müşterinin A………. (TC: 20………) olduğu,teslimat ve fatura adresinin ………..olduğu , sipariş edilen ürünün LG 47LA620S Led televizyon olduğu ,sipariş tutarının 2071.75TL olduğu ödemenin Yapı Kredi Bankası worldcard 3D secure olduğu , kartın üzerindeki ismin ……. ….. (5 **** **** 4) olduğu , müşteri IP numarasının 5.47……… olduğu belirtilmiştir.
7-Diğer taraftan şikayete konu olan siparişin ……(TC: ….) tarafından verildiği ,bu işlem sırasında şahsım ……….’ye ait olan kredi kartının ( **** **** ) kullanıldığı , sipariş edilen ürünün Birnumara Bilişim Hizmetleri A.Ş. tarafından düzenlenen 31…… numaralı irsaliyeli fatura ile birlikte Aras Kargo tarafından (BJ ……. seri nolu kargo) ......2014 tarihinde …………………………….. adresine teslim edilmiştir.
8--İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde , kartın üzerindeki isim,kredi kartı numarası,güvenlik numarası,son kullanma tarihi gibi bilgilerin girilmesi istenmektedir.Bu bilgilerden birinde tutarsızlık olması durumunda banka tarafından ödeme onayı verilmemesi gerekir.Bu alışverişte kartın üstündeki isim bilgisi …………. (TC: ………..), Kredi kartı numarası (5** **** *******) olarak belirtildiği halde bilgilerde tutarsızlık olmasına rağmen banka ödemeye onay vermiştir.
İSTEM SONUCU: Yukarıda arz edilen sebeplerden ötürü harcama bedeli olan 2.071,75.-TL’ nin tarafıma iadesini talep ederim.
Cevap: internet dolandırıcılığı
Konu gunceldir dusunceleriniz benım için onemlidir lütfen yardımcı olun