Para çekilmiş ama sipariş yok, para iadesi yok!
www.turuncuelma.com sitesinden dün bir alışveriş yaptım. Üyelik açmadan devam edilen alışveriş seçeneği ile aldım. Ödeme sayfasından beni 3d secure sayfasına yolladı ve şifreyi girip onayladıktan sonra siparişiniz tamamlandı yazısı çıkmadı, sepete geri döndü fakat bankadan hemen msj geldi ödeme gitmişti. İnternet bankacılığından da bakıp teyid ettim.
Sipariş maili bekledim ama mail gelmedi ertesi gün firmayla irtibata geçtim. Firma inatla ortada sipariş olmadığını, sipariş olmadığı için ürünü yollamayacaklarını söylüyor. Kartımdan para çekildiğini, hesaplarını kontrol etmelerini söylüyorum sipariş olmadan hesaplarına bakamayacaklarını söylüyorlar. Elimde kart ekstrem provizyon numaram var ama iki saatten fazla müşteri hizmetleriyle görüştüm sipariş yok ürünü de paranızı yollayamayız diyorlar.
Banka ile iptal etmek istedim ama 3d secure olduğu için bilgim dahilinde olduğunu onların değil firmanın iptal edeceğini söylüyorlar. 260tl paramın firma üzerine yatıyor resmen.
www.turuncuelma.com sitesinin kaba saba müşteri hizmetleri ile tartışmaktan yoruldum. akakçe sitesinde çıkıyor diye güvenip aldım ama paramla rezil oldum. Hakkımı nasıl arayıp paramı geri alabilirim, nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
Cevap: Para çekilmiş ama sipariş yok, para iadesi yok!
Firmanın e- mail adresi varsa ki vardır. yada faks numarası. Amacınız siparişi geçerli kılmak ise Siparişinizi tekrar geçin. ödemeniz ile ilgili bilgileri verin. Eğer cayma hakkınızı kullanmak istiyorsanız Caydığınızı ve ödemenin kredi kartınıza iade edilmesini talep edin.
Ödemede şifre sormaması gerçekten bir problem olduğuna işaret. Firmada bu konuda haklı olabilir.
Firma bunu gerçekleştirmezse Tshh ne başvuru yapabilirsiniz.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Firmanın e- mail adresi varsa ki vardır. yada faks numarası. Amacınız siparişi geçerli kılmak ise Siparişinizi tekrar geçin. ödemeniz ile ilgili bilgileri verin. Eğer cayma hakkınızı kullanmak istiyorsanız Caydığınızı ve ödemenin kredi kartınıza iade edilmesini talep edin.
Ödemede şifre sormaması gerçekten bir problem olduğuna işaret. Firmada bu konuda haklı olabilir.
Firma bunu gerçekleştirmezse Tshh ne başvuru yapabilirsiniz.
Ödemede şifre sordu, şifreyi girip onaylayınca genelde online alışverişlerde çıkan "siparişiniz alınmıştır" benzeri bir yazı çıkmadı sepete geri döndü. Banka hemen msj attı kartın kullanılması ile alakalı. Sorun şu ki firma ödemeyi aldığını kabul etmiyor. Sipariş yok, ödeme yok diyor. Mail gelcekti size diyor ama gelmedi yani tüm gün bekledim ne yapabilirim. 0'dan ödeme yapıp yeni alışveriş yapmamı söylüyorlar. Banka ödemeyi yaptım diyor, kartımda da görüyorum.
Problem kendi sitelerinden kaynaklanıyor anladığım kadarıyla ama çözmüyorlar, madur ediyorlar. Paramı geri almanın bir yolu yok mudur?
Paranızı almanızın yolunu yukarda anlattım. Siparişinizden caydığınızı ve paranızın iadesini talep edin ve bekleyin.
Başka bir durumda olabilir bu sitenin sahtesi falan var ise orayada girmiş ve başka bir yerede ödeme yapmış olabilirsiniz belki?
Ben iade talep ettim ama firma yardımcı olmayacağını söylüyor. Ödeme ekstremde turuncuelma adı ile görünüyor sahte olduğunu düşünmüyorum. Sağolun cevabınız için. TSHH'ne başvuru tek seçenek gibi, mecbur deniyeceğim. Paramızla rezillik, küçük firmaları destekleyip alışveriş yapmak gibi hümanist yaklaşımdan vazgeçmem gerektiğini de anladım.
Siz talebinizi yazılı olarak yapın. Söz uçar yazı kalır. Ektreyide gönderin işyeri numarasına baksınlar. Onların ise geri iade edeceklerdir.