- 

temyizle ilgili 
		herkese selamlar..bizim 2009 yılından bir mahkememiz vardı.sonuca itiraz etmistik ceza az diye..ne hikmetse 3 yıldır karar yargıtaydan gelmiyor.ilk 4.ceza dairesindeydı dosya şimdi 18. ceza dairesıne geçmiş fakat yıllar oldu sonucu daha gelmedi..tebliğnameyi inceledim bu şekilde yazıyor.bu yazı nedemek oluyor acaba.ayrıca kısaca olay şöyle oldu.düğünümüzden bir gün önce kız kardesim olacak sinsi kocasını doldurmuş.oda gelmiş benim ozaman nişanlım şimdi eşim olan kişiye tokat atmış.tokat atmakla kalmamış birde boğazından sıkmış(boğmaya kalkmış)..ben dustaydım dustan cıkınca kactılar.olayı annem babam gordu.annem jandarma ifadesınde aynen oldugu gıbı anlattı.fakat mahkemede vurdugunu soylemıs fakat hakaret etmedi dedi..babama gelince vurma hakaret yok dedi.ayırmaya gelen kiracı sesleri gurultuyu herseyı duydugunu soyledı.tabiiki doktor raporu aldık.eve jandarma cagrıldı evde cam kırıgı oldugunu,ortalıgın dagınık oldugunu fılan kayıtlara gectı tutanakta..neyse jandarmaya verılen ifadelerde adam vurdugunu kabul etti(mahkemedede).fakat benim kardeş olacak düşman jandarma ifadesınde kocam vurmadı diye ifade vermiş..olaydan5 ay sonra yolda yururken kocası tekrar yolumuza çıktı siz beni nasıl mahkemeye verirsiniz tarzında efelik yaptı.bende bunu bir güzel dövdüm.(hastahaneye ambulansla götürdüler).buolayda bana hakim4,5 ay verdi(hükmün açıklanmasını geriye bıraktı).karşı taraftakı insanlıktan nasibini almamış kiye 7,5 ay ceza verdi...fakat ilk mahkeme daha hala temyizde.size iki sorum olacak.tam olarak hukuksal terimleri bilmiyorum.fakat bu tebliğnamede yazan lara göre bukadar işlenen suça ragmen bir şey çıkmayacak hissine kapıldım.yani işlediği suç suçlunun yanına kar kalacak gibi geldi bana.sorularım şu;
 1.benim kardeşim demek istemediğim kişi.açıkca mahkemeyi yanılttı(kocası tokat attım diyo,kendisi kocam ona vurmadı diyo)bunun suçu ne olacak.?temyizden gelen kararda ceza verilecekmi.yoksa temyizden karar gelincemi suç duyurusunda bulunacağız.
 2.sizce tahmini olarak bu adam için çıkan karar ne olur.
 Bu belge 5070 sayılı Yasa hükümlerine göre elektronik olarak imzalanmıştır.
 T.C.
 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı
 Yargıtay 4.
 Ceza
 Dairesi
 Bölüm:
 3.
 BölümYüksek Başkanlığına
 Tebliğname No:
 2012/
 Mahkemesi:
 ......
 Sulh
 Ceza
 Mahkemesi
 Karar Tarihi ve No:
 .........
 gün ve .........
 Sanıklar:
 1).......
 ....,
 2).....
 .........
 Katılan:
 .........
 Suç:
 Kasten yaralama, hakaret
 Suç Tarihi:
 03/07/2009
 Uygulama:
 Sanık ......:
 1)5237 S.Y.nın 86/2, 62/1, 52/2-4.maddeleri uyarınca;3.000 TL adli para cezası
 ve taksitlendirme,
 2)Beraat,
 Sanık .......:
 Beraat,
 Tebliğ Tarihi:
 Katılan 29/05/2012
 Temyiz Eden ve Tarihi:
 Katılan vekili 01/06/2012
 O yer Cumhuriyet savcısı 29/06/2012
 Yukarıda özet bilgileri yazılı dosya incelendi.
 1)Katılan vekilinin sanık g....c...... hakkında kasten yaralama suçundan
 verilen karara karşı temyiz itirazlarının incelenmesinde;
 Hüküm tarihinde yürürlükte olan 6217 sayılı Kanunla değişik 5271 sayılı Ceza
 Muhakemesi Kanununun 272. maddesinin a. bendi gereğince doğrudan verilen 3.000 Türk
 lirasına kadar adli para cezalarına dair hükümler kesin olduğundan,temyiz isteminin 5320 sayılı
 Kanun’un 8/1. ve 1412 sayılı Ceza Muhakemeleri usulü Kanununun 317. maddesi uyarınca
 REDDİ,
 2)Cumhuriyet savcısının ve katılan vekilinin sanıklar hakkında hakaret suçundan
 verilen beraat kararına yönelik temyiz itirazlarına gelince;
 Yapılan yargılamaya, elde edilen delillerin mahkumiyete yeterli olmamasına,
 mahkemenin soruşturma sonunda oluşan inanç ve takdirine, hükmün gerekçesine göre, katılan
 vekili ile Cumhuriyet savcısının yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna
 uygun olan hükmün ONANMASI,
 Talep ve dosya tebliğ olunur. 06/04/2014
 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Y.
 Yargıtay Cumhuriyet Savcı
 ZAMANINI AYIRIP,OKUYAN CEVAP YAZANLARA.SONSUZ TEŞEKKÜR..

- 

Cevap: temyizle ilgili 
		Savcı verilen cezaların onaylanmasını istemiş, ama daire aksine de karar verebilir.

Yani APC alanlar için cezayı yeterli görmüş ve yasa yolu kapalı demiş.

Diğer beraat içinde yasaya uygundur onaylansın demiş savcı.

Ama savcının tebliğnamedeki isteği dışında karar çıkabilir.

- 

Cevap için çok sagolun..isallah farkli bir karar cikar.dusunseniz ya dugununuzde bunlar oluyor.en mutlu gunune huzursuz cikiyorsun.bu yasanilan psikolojinin cezasi 3000 tl olmamali.ayrica gercegi gorup anlatmayan babama anneme kustum.bu olaydan dolayi.bababam oldu.bu p... yuzunden benimle kus oldu..bunlarin cezasi sadece 3000 tl mi...kardesim olcak karaktersiz kocam vurmadi ona yalan demisti jandarmada filan fakat kocasi vurdum dedi ifadelerinde..bu yalan ifade suc degil mi?bunun icin nezaman ve kime sikayet etmeliyim.. 

- 

Yalan olduğunu düşündüklerinizi ispatlayabiliyorsanız, her türlü şikayet yolu açık ancak dikkat edin kanunumuzda iftira ve suç uydurma denen müesseseler de var.