Yoksulluk nafakasının Kaldırılması
lehine yoksulluk nafakası hükmedilen kişi herhangi bir geliri olmadığı için kendisine nafaka bağlanmış oluyor ve ne zaman ki bu yoksulluk durumundan kurtuluyor Yada ölüm evlilik... Durumlarında yoksulluk nafakası Kaldırılıyor. Hersey tamam eywalaah Yargıtay kararlarında okuduğum kadarıyla bu nafakayı alan kişi kendi isteğiyle yoksulluğa düşerse bu nafaka verilmez diyor
Ben 4 sene önce boşandım boşandığım kişi üni mezunu herhangi bir engeli bulunmayan bi Şahıs madem bu yoksulluk kişinin içine düşeceği maddi yoksulluğu gidermek için nafaka hükümlüsüne neden tek Taraflı Yükleniyor? Nafaka alan kişi neden bu yoksulluk durumundan çıkması adına bi iş aramıyor? Hukuk bu yoksulluk nafakasını Süresiz olsun dediğinde neden yükümlülüğü paylaştır mıyor
Son olarak nafaka vermiş Olduğum kişi Boşanma tarihinden itibaren ne bi iş başvurusu yapmış Nede böyle bir Düşünceye sahiptir. Nafakanın Kaldırımasını bu sebepten istesem sonucu ne olur görüşlerinizi almak istiyorum
Cevap: Yoksulluk nafakasının Kaldırılması
Ödediğiniz nafaka ne kadar?
Burada önemli olan nafakanın miktarı değil aslında, bir insana eli ayağı tuttuğu halde çalışmasına hiçbir engel olmadığı halde şahsımdan (haksız yere) elde etmiş olduğu nafakayla bir ömür boyu yaşayacak olması.
Böyle bir gerekçeyle nafakanın kaldırılması söz konusu değil.Kişi malı mülkü kira geliri, geliri vs. olduğu halde ütopik bir şekilde bunların hepsini bilerek ve isteyerek elden çıkarır ve kendini yakma pahasına özellikle yoksulluğa düşer ve nafaka talep ederse ve bu durum ispat edilirse ancak o zaman yargıtayın ''kendi isteğiyle yoksulluğa düşme'' kavramı devreye girer.
Niye iş aramıyor iş aramadığına göre bilerek yoksulluğa düşüyor denip nafaka kaldırılsa herkes bu iddia ile ortaya pekala çıkabilir nafaka diye bir şey olmazdı.Şu haliyle sadece bu savunmayla nafaka kalkar dersek doğru bir yönlendirme yapmış olmayız.
Alıntı:
Ceyoglu rumuzlu üyeden alıntı
Burada önemli olan nafakanın miktarı değil aslında, bir insana eli ayağı tuttuğu halde çalışmasına hiçbir engel olmadığı halde şahsımdan (haksız yere) elde etmiş olduğu nafakayla bir ömür boyu yaşayacak olması.
Nafakanın miktarı neden önemli olmasın? Gayet de önemli.
Sizden aldığı nafaka -atıyorum- aylık beş - on bin lira olur, haklı olabilirsiniz.Ama siz 300-500 lira ödüyorsanız hiç kimse bu parayı almak için sefalet çekmez.