Ortaokuldan liseye geçen çocuğumu özel okula yazdırmıştım erken kayıt ile. Bize bazı kişiler iyi olmadığını söyleyince bizde geri almayı düşündük ama 2ay ödeme yaptık. Eğitim daha başlamadığından dolayı para iadesi yapılabilirmi?
Printable View
Ortaokuldan liseye geçen çocuğumu özel okula yazdırmıştım erken kayıt ile. Bize bazı kişiler iyi olmadığını söyleyince bizde geri almayı düşündük ama 2ay ödeme yaptık. Eğitim daha başlamadığından dolayı para iadesi yapılabilirmi?
Okulla konuşun. Ancak kalan parayı da ödemeniz istenebilir. "Siz kayıt yaptırmasaydınız biz oraya başka öğrenci alırdık, sizin çocuğunuz gelse de gelmese de biz aynı masrafları yapacağız. Şimdi o kontenjana öğrenci bulamayız" dediklerinde verecek bir cevap olmaz.
Eğitim daha başlamadığından dolayı %10 kesinti ile iade olabiliyormuş diye okudum bazı yerlerde. Doğrumudur acaba konuşmaya gidicem
Ben olsam %10 kesintiyi kabul ederdim.
Çünkü okulu bırakacak geçerli bir sebep yok. Yani başka ile taşındık v.s. gibi.
%10 kesinti sıkıntı değil. İnşallah geri ödeme yaparlar.
Toplam bedelin %10 u üzerinden kesinti olabilir mi acaba?
Başka nasıl olabilir ki?
Toplamda muhtemelen 12 taksittir, 2 taksit ödendiğinde göre bir taksitten biraz eksiğini geri alacaktır.
Şahsen ben olsam 2 taksidi hiç geri almadan kapatabilecek olsam düşünmeden kabul ederim.
Tabii bu anlaşmayı sözlü olarak yapmamak gerek. İmzaladığınız belgeleri de geri almak gerek.