Cevap: THH kararım sonuçlandı
Telefonu firmaya gönderin. Yada bulunduğunuz yerde yetkili servisi var ise imza karşılığı teslim edersiniz. Teslim etmezseniz firmada bu konuda sizi icraya verebilir. Firma ile görüşün, parayı büyük ihtimal ödeyeceklerdir.
Sizinde firmanında kararı tebliğ aldığınızdan itibaren 15 gün içinde tüketici mahkemesine itiraz hakkınız var. Tarafları bağlar kelimesi, tshh kararları mahkeme hükmü gibidir. hakem heyeti de neymiş diyemezsiniz demek. Bu kararı kullanarak ilamlı icra takibi yapabilirsiniz.
Firma parayı göndermezse makül bir süre bekleyip ilamlı icra işlemi başlatabilirsiniz.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Telefonu firmaya gönderin. Yada bulunduğunuz yerde yetkili servisi var ise imza karşılığı teslim edersiniz. Teslim etmezseniz firmada bu konuda sizi icraya verebilir. Firma ile görüşün, parayı büyük ihtimal ödeyeceklerdir.
Sizinde firmanında kararı tebliğ aldığınızdan itibaren 15 gün içinde tüketici mahkemesine itiraz hakkınız var. Tarafları bağlar kelimesi, tshh kararları mahkeme hükmü gibidir. hakem heyeti de neymiş diyemezsiniz demek. Bu kararı kullanarak ilamlı icra takibi yapabilirsiniz.
Firma parayı göndermezse makül bir süre bekleyip ilamlı icra işlemi başlatabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için.
Ben o zaman şimdi firmayı arıyorum. Firmanın cevabını yine yazarım buradan. Telefonu istediklerinde kargo ile karşı ödemeli yollayayım değil mi?
Telefonu firma ile görüşmeniz sonrasında yukarıda bahsettiğim seçenekler ile teslim edersiniz.
Firma kabul etmese imza ve kaşe mukabilinde mali teslim edersiniz sonra hakem heyeti kararini
ilamli icraya koyarsinz
Firmayı aradım ve iadeyle ilgili görüştüm.
Kendilerine herhangi bir evrak ulaşmadığını, 1 haftaya kadar kendileri beni aramazsa aramamı söylediler.
Telefonu yollayayım mı ne dersiniz?
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Gönderin....
Peki, gönderiyorum. Kargo ücreti konusunda ne diyorsunuz? Ben ödeyip daha sonra firmadan mı alayım yoksa karşı ödemeli mi göndereyim?
Bir de elimde 2 fatura var birisi asıl birisi de mavi bir fatura. 1'i bende kalacak değil mi?
Teşekkürler.
Ürünü dün akşam üzeri yolladım. Yaklaşık 1 saat önce firmanın eline ulaştı ve aradım.
Müşteri hizmetlerindeki arkadaş, satın aldığım sitenin ayrı bir şekilde firmalaştığını söyledi. Yani firma 2 ye bölünmüş anladığım kadarıyla. Muhattabınız diğer firma dedi. Ama ürünlerine de sahip çıktılarını söylediler.
Bana 15 günlük bir süreleri olduğunu, telefonun teknik ekipleri tarafından inceleneceğini ve itiraz haklarının olduğunu söyledi. Ben telefon neden incelenecek zaten thh kararı belli dedim lafı geveledi biraz.
Şimdi ben ne yapmalıyım? İcra takibi başlatmalı mıyım? İcra takibini nereden, nasıl başlatabilirim?
Çok teşekkür ederim.
İcra takibi icra müdürlüklerinden başlatılır. Ama Tüketici mahkemesine itiraz hakları var tabiki. Ben 15-20 bekleyin derim.