boşanma öncesi eşimden satın aldığım tarlanın üzerine tedbir konulması
Merhaba , eşimden anlaşmalı olarak boşandım. evliliğimizin son günlerinde kendi aramızda mal paylaşımımızı yaptık eşimin üzerine olan tarlayı ondan satın aldım. Daha sonra boşandık, geçen gün tesadüfen e-devlet portalında eşimden aldığım tarlanın üzerine tedbir konduğunu ve eşim benim hakkımda sgk tarafından dava açıldığını gördüm , eşime sorduğumda ortaklığı olduğu işyerinin sgk borcu olduğunu bununla ilğili olabileceğini söyledi banada , onada herhangi duyuru gelmedi . Tarla üzerindeki bu tedbirin kaldırılması için ne yapabilirim.
Cevap: boşanma öncesi eşimden satın aldığım tarlanın üzerine tedbir konulması
SGK muvazaalı satış olduğu kanaatinde ki dava açma yoluna gitmiş. Umarım satış bedelini banka üzerinden göndererek ve satış bedelini rayiç değer üzerinden değil de gerçek değer üzerinden yapmışsınızdır. Yine anlaşmalı olarak yapmış olduğunuz boşanma protokolünde mal rejimi hususunda yapmış olduğunuz devir işlemini belirtti iseniz bu durum da çözüm üretici olabilecektir.
Bu hususların hiçbirisi yok ise muvazaanın ispatı SGK tarafından kolaylaşacaktır. Dava sürecinde yukarıda belirttiğim hususlar yok ise mal rejiminden kaynaklı olarak devir işleminin yapıldığını ileri sürerek savunma yapmanızda fayda olacaktır. Aksi halde muvazaa nedeniyle tapu iptal ve tescil davasının kabulüne karar verilebilecektir.
Son olarak yasal bir danışman temin etmenizde çok fayda vardır..
cevabınız için teşekkür ederim. Boşanma sırasında başıma böyle şey geleceğini tahmin etmediğimden , basit olarak protokolde sadece birbirimizden tazminat talebimiz olmadığını yazmıştık. ve parayıda ona altın olarak vermiştim. Tarlanın satın alınması ve boşanmamız arasında 4 ay bir süre var.
Yusuf bey , eşim şu anda yönetim kurulu üyesi , yönetim kurulu üyeliğinden istifa ederse , normal bir ortak olursa bu tedbiri kaldırırlarmı , ek olarak A.Ş. nin yönetim kurulu üyesi olduğu zamanki geçmiş borçlarından dolayı olan sorumluluğundan
kurtulurmu ? (istifayı kabul edermi bilemem ama teoride bu mekanizma böyle çalışırmı?)