3 yıllık sözleşmemiz 6 aya indiriliyor, hukuki olarak hakkım nedir
Annemin sorusudur, onun ağzından yazıyorum.
Bir devlet üniversitesinde taşerona bağlı olarak temizlik işçisi olarak çalışmaktayım. İş sözleşmesinde üniversite personeli olduğumuz da belirtilmekte. İşe başlarken 3 yıllık bir sözleşmeye imza attık. 3 gün önce telefonla tatildeyken üniversite beni aradı ve firmanın değiştiğini belge imzalamam gerektiğini söyledi, sözleşmemiz 6 aya düşürülecekmiş. Benim hukuki olarak ne gibi haklarım vardır öğrenmek istiyorum. Lütfen avukatlar cevaplandırsın.
Cevap: 3 yıllık sözleşmemiz 6 aya indiriliyor, hukuki olarak hakkım nedir
3 yıllık sözleşmeye ne zaman imza attınız?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
3 yıllık sözleşmeye ne zaman imza attınız?
Yaklaşık olarak 6 ay olmuş öyle söyledi annem şuan.
Var olan iş akdinin işçi lehine olan hükümlerini bertaraf eden yeni bir sözleşmeyi imzalamak zorunda değilsiniz. Sözleşmeniz bu sebeple haksız olarak feshedilmesi durumda işe iade davası açarak hakkınızı arayabilirsiniz.
iş kanun bazı önemli maddelere atıfta bulunarak bu teklifi noter kanalı ile ihtar çekmek suretiyle RET EDİNİZ Kİ
İLERDE sizin lehinize davada kunlanılsın !
Alıntı:
Yusuf Aydın Şahin rumuzlu üyeden alıntı
Var olan iş akdinin işçi lehine olan hükümlerini bertaraf eden yeni bir sözleşmeyi imzalamak zorunda değilsiniz. Sözleşmeniz bu sebeple haksız olarak feshedilmesi durumda işe iade davası açarak hakkınızı arayabilirsiniz.
İmzalamaması lazım yani, imzalamadan feshedilirse de işe iade davası açabiliyor.
Peki bu davalar olumlu mu sonuçlanıyor ve kaç ay sürüyor. Ayrıca taşerona bağlı çalıştıkları için firma değişiyor demişler, bu geçerli bir neden olabilir mi sözleşmeyi değiştirmek için?
- - - Updated - - -
Alıntı:
ayberk_08 rumuzlu üyeden alıntı
iş kanun bazı önemli maddelere atıfta bulunarak bu teklifi noter kanalı ile ihtar çekmek suretiyle RET EDİNİZ Kİ
İLERDE sizin lehinize davada kunlanılsın !
Bunu açmanız mümkün mü?
Alıntı:
bulutyasin rumuzlu üyeden alıntı
İmzalamaması lazım yani, imzalamadan feshedilirse de işe iade davası açabiliyor.
Peki bu davalar olumlu mu sonuçlanıyor ve kaç ay sürüyor. Ayrıca taşerona bağlı çalıştıkları için firma değişiyor demişler, bu geçerli bir neden olabilir mi sözleşmeyi değiştirmek için?
- - - Updated - - -
Bunu açmanız mümkün mü?
bazı dava türlerinde kötü niyeti veya sizin izah ettiğiniz amacı somutlaştırmak gerektiğinde DOLAYI İHTAR ÇEKEREK ORTAYA KOYULUR.
- - - Updated - - -
örnek
İHTARNAME
İHAR EDEN : SİZİN ADINIZ
adres yazılır....
MUHATAP: FİRMA adı ve adresi yazılır.....
İHTARIN KONUSU: tanzim edilen 3 yıllık iş sözleşmesini hiç bir neden olmadan süresi dolmadan fesih etmek suretiyle işçinin(yani Şahsımın) zararına koyulan yeni iş sözleşmesinin imzalamam konusunda baskı yapılması nedeniyle ihtar etmemden ibarettir.
1-iş sözlemesinin içeriği anlat
2-bu yaptığınız eylem iş kanun aykırı olduğu gerekçe koyarak beyan et
SONUÇ İSTEM: iste bu ihtarın tebliğinden itibaren hiç bir neden olmadan 3 yıllık iş sözleşmesini yok ederek tarafımı zor durumunda bırakacak 6 aylık iş sözleşmesinin imzalamam konusunda birdaha baskı yaparsanız iş sözleşmesini fesih edeceğimi ihtaren bildirim
GİBİ NOTERDEN İHTAR ÇEKİLİR
BEN SİZİN İŞ SÖZLEŞMESİNİ OKUMADIĞIMDAN NET BİR İHTAR YAZMAM DOĞRU OLMAZ !!!
Alıntı:
ayberk_08 rumuzlu üyeden alıntı
bazı dava türlerinde kötü niyeti veya sizin izah ettiğiniz amacı somutlaştırmak gerektiğinde DOLAYI İHTAR ÇEKEREK ORTAYA KOYULUR.
- - - Updated - - -
örnek
İHTARNAME
İHAR EDEN : SİZİN ADINIZ
adres yazılır....
MUHATAP: FİRMA adı ve adresi yazılır.....
İHTARIN KONUSU: tanzim edilen 3 yıllık iş sözleşmesini hiç bir neden olmadan süresi dolmadan fesih etmek suretiyle işçinin(yani Şahsımın) zararına koyulan yeni iş sözleşmesinin imzalamam konusunda baskı yapılması nedeniyle ihtar etmemden ibarettir.
1-iş sözlemesinin içeriği anlat
2-bu yaptığınız eylem iş kanun aykırı olduğu gerekçe koyarak beyan et
SONUÇ İSTEM: iste bu ihtarın tebliğinden itibaren hiç bir neden olmadan 3 yıllık iş sözleşmesini yok ederek tarafımı zor durumunda bırakacak 6 aylık iş sözleşmesinin imzalamam konusunda birdaha baskı yaparsanız iş sözleşmesini fesih edeceğimi ihtaren bildirim
GİBİ NOTERDEN İHTAR ÇEKİLİR
BEN SİZİN İŞ SÖZLEŞMESİNİ OKUMADIĞIMDAN NET BİR İHTAR YAZMAM DOĞRU OLMAZ !!!
Peki bu noter tastikli ihtarı işverene mi vereceğiz. Ve muhattap firma eski firmamı çünkü zira sözleşmenin değişimini değişecek olan taşeron firmaya bağlıyorlar.
Alıntı:
bulutyasin rumuzlu üyeden alıntı
Peki bu noter tastikli ihtarı işverene mi vereceğiz. Ve muhattap firma eski firmamı çünkü zira sözleşmenin değişimini değişecek olan taşeron firmaya bağlıyorlar.
işin rengi değisti ;
size yeni sözleşme imzalatma çalısana ihtarı göndereceksin
- - - Updated - - -
benim koyduğum ihtar kabaca yazılmış kısa bir ihtardır.
o yüzden olayınızı detaylı bir biçimde bir avukata anlatmak suretiyle avukata yolu ile ihtar gönderiniz !
sizin olayınız çok detay ben zannettim aynı işveren kötü niyetli bitmeyen iş sözleşmesini yenilediği düsündüm ama olay daha farklı