Maddi hasarlı trafik Kazası olay yeri terk
Merhaba, yaklaşık bir ay önce Batıkent bulvarı isiklarinda sağ şeritten sağ tarafa doğru dönerken orta seritteki tirda sağ tarafa doğru dönerek aracımı sıkıstirdi. Dorsesi aracımın sol arka tamponunu yırttı sol arka Kapıya kadar Göçük ve çizikler oluştu. Aracından inip kendi aracında hasar olmadığını görünce tir Şoförü Aracına binerek olay yerinden kacti.
Tirin plakasını aldım resmini çektim olay yerine polis çağırarak kaza tespit tutanağı tutturdum. Polis merkezine giderek şikayetçi oldum. Görgü tanıdığınında ifade vermesini sağladım. Polisler tir şoförüne ve Arac sahibine ceza kesildiğini söylediler. Tir Şoförü Kazayı kabul etmiş ancak dönerken araya girdi diye ifade vermiş. Zararımı karşılamayı red etmiş.
Süreç nasıl izleyecek arkadaşlar. Savcılık takipsizlik kararı mi verir. Savcılık kararını beklemeden trafik mahkemesine dava acmalimiyim sizce. 1 ay oldu ses seda yok savciliktan.
Cevap: Maddi hasarlı trafik Kazası olay yeri terk
Küçük bir not; Tırlar (çekici) ve dorseleri farklı plaka taşırlar. Dorse başka bir tıra takılabilir ilerde. Bu yüzden karışıklık olmaması için mutlaka tırın ve dorsenin plakaları ayrı ayrı alınmalı.
Savcılık kararını beklemenize hiç gerek yok. Takipsizlik kararı çıkacağından da en küçük bir kuşkunuz olmasın. Dosya ya karakolda ya da savcılıktadır. Gidin alın ve aracı kullanan kişinin kimlik bilgilerini, trafik sigortası poliçesini alın ve o poliçeden hasarınızı yaptırın. Herhangi bir şekilde (değer kaybı, tazminat vb) dava açmak zorunda kalırsanız yetkili mahkeme asliye hukuk mahkemesidir. Trafik mahkemesi ile bir ilgisi yok.
Ekleme: Sizin beyanınıza göre trafik zabıt tuttu ise poliçeyi ve şahsın bilgilerini trafikten de alabilirsiniz.
Tirin plakasını önden foto cekmistim arkadanda not almıştım. Aynıydı şansıma teşekkürler yorumunuz icin
- - - Updated - - -
Tir Şoförü ifadesinde suçlu oldugunu kabul etmediği icin sigortada yanaşmıyor yaptırmaya. Kusur oranını görmek istiyorlar. Ona da mahkeme karar verecek sanırım. Değer düşüklüğü içinde kazadan dolayı Oluşan maddi hasarım içinde asliye hukuktan tek dava açabilir miyim teşekkürler cevabınız icin aydınlatıcı oldu
Tabi ki, tek dava açacaksınız. Araç üç yaşından eski ve 20.000 km. üzerinde ise değer kaybından pek bir şey alabileceğinizi sanmıyorum ama en azından zararınız karşılanır. Bahsettiğiniz tanığın izini kaybetmeyin, mahkemede lazım olacaktır.
- - - Updated - - -
Mahkeme bilirkişi atayarak olay yerinde keşif yaptırır. Kusur oranları belirlenir. Ayrıca hasar bedeli tespit edilecek. Bunlar hep masraf tabi. Ancak davayı kazananırsanız karşı taraftan hepsini alırsınız.