Denetimli serbestlik ve Yurtdışı Eğitimi ile ilgili uyutmayan sorularım..
Merhaba arkadaşlar.
Geçen aksam basıma bir olay geldi. Evini takıp ettikleri kişinin yanına giderek alışveriş yaptım.
2 meşe olarak tabir edilen ortalama 2 gr esrarı üzerimde yakalattım , kimlik kontrolu ve üst araması sonucunda. Şimdi ise bir iki hafta içerisinde 6 aylık yurtdışı dil eğitimim , ardından üniversitem var.
Karakoldaki polislere sordum bir şey olurmu vize , pasaportta sorun yasarmıyım ?
Onlarda dosyanın acılması 1 ay , deliller felan derken 3-5 ay'a mahkeme olur ozamana kadar gelirsin dediler fakat daha sonrası ? Bu olay beni çok kötü etkiledi. Madem gidiyosun kardeşim okuyacaksın neden böyle şeyler yapıyorsun derseniz gerçekten saçmalık , pişmanlık. Gözüme uyku girmiyor aileme ne söyleyeceğim diye , ne olacak diye.
Vaktiniz varsa bir kaç sorum olacak , cevap verip gönlümü rahatlatırsanız çok sevinirim..
1) Şuan yurtdışına çıkmamda bi engel , sakınca var mı ?
2) Gittim diyelim oradayken bir sorun yaşarmıyım Türkiye'ye geri yollarlar mı ? ( Bi ton sıkıntıya girip okul ücretini ayarlayabildik.)
3) Mahkeme olursa Türkiye'ye geri dönmem mi gerek ? Oradan bir şey yapamazmıyız ?
4) Araştırdıklarıma göre ve sicilimin temiz olmasından dolayı denetimli serbestlik olucak. Bunun sonucunda benim forumdan okuduğum kadarıyla 2 haftada veya ayda bir türkiyeye mi gelmem gerek ? Oradaki hastanelerde test edip sonuç belgesini Türkiye'ye yollayıp o şekilde halledebilirmiyim ?
Teşekkürler.
Cevap: Denetimli serbestlik ve Yurtdışı Eğitimi ile ilgili uyutmayan sorularım..
1.si dava açılacak ve denetimli serbestlik alacaksınız.
Dil eğitimin ve üniversiten var, burada sabıka alırsan, sonuç sıkıntı senin için, çünkü memuriyetini zora sokuyorsun.
Ha yurtdışına çıkarsın, geri iade olayı felan olmaz sen terör suçu işlemedin.Geri yollama felan da olmaz konsoloslukta alırlar ifadeni yollarlar mahkemeye.
Sana benim naçizane tavsiyem kardeşim, sen avukat tut, başın daha fazla ağrımasın.
Cevap: Denetimli serbestlik ve Yurtdışı Eğitimi ile ilgili uyutmayan sorularım..
Alıntı:
Alwuwush rumuzlu üyeden alıntı
1.si dava açılacak ve denetimli serbestlik alacaksınız.
Dil eğitimin ve üniversiten var, burada sabıka alırsan, sonuç sıkıntı senin için, çünkü memuriyetini zora sokuyorsun.
Ha yurtdışına çıkarsın, geri iade olayı felan olmaz sen terör suçu işlemedin.Geri yollama felan da olmaz konsoloslukta alırlar ifadeni yollarlar mahkemeye.
Sana benim naçizane tavsiyem kardeşim, sen avukat tut, başın daha fazla ağrımasın.
Cevapların için teşekkürler.
Avukat tutma masrafları ne kadardır araştıramadım , gidip görüşemedim. Şuan yurtdışı masraflarından dolayı sıkışığız , ailemede söyleyemem.
Denetimli serbestlikte idrar testlerini yurtdışından halledebilirmiyim ? Her 15 günde veya ayda bir gelemem yol masraflarını karşılayamam. Onlarıda sorunsuz bir şekilde atlatmak istiyorum sicilimi temiz tutmak istiyorum.
Geleceğimi düşünüp okumaya çalışırken aşırı saçma bir şeyden , saatlik zevkten psikolojim bozuldu resmen. 2 gündür gözüme uyku girmiyor 3 saat uyuyabildim. Kafamda sürekli sorular ne olacak ne bitecek diye korkuyorum.
Dosyanın açılması mahkeme felan ben gelene kadar olmaz ise seneye tekrar yurtdışı eğitimim var denetim 1 sene sürüyormus galiba nasıl olacak ?
Yardımcı olursanız minnettar kalırım , Teşekkürler.