Küçük sustalı bir çakı bıçağıyla adam yaralama.
Merhabalar. Umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Sitede yeni olduğum için henüz alışamadım.
Her neyse konuya geleyim. Ben 2012 nin haziran ayında bir olaya karıştım. Bir arkadaşım benden üniversite ders notu istedi. Ben de ''Bilmiyorum nereye koyduğumu bulursam veririm dedim.'' Çocuk başladı benimle konuşmalarına dikkat et ben senin okey arkadaşın değilim, artis adamları sevmem, falan dedi. Ben de ''Ne dedim?'', dedim. Çocuk: ''Sen dediğimi duy yeter'' dedi. Ben de ''Okulda görüşürüz'' dedim. Her neyse bu telefonu açtı:''O..... çocuğu, yavşak, şerefsiz, sen kimsin ki bana artislik yapıyosun'' dedi. Ben alttan almaya çalıştım ve moralim bozuk üstüme gelme dedim. Çocuk da bana:''Si... moralini, sen gel buraya sana gösteriyim artisliği falan dedi. Her neyse benim tepeme kan yürüdü. 5 dakika düşündüm. ''Tamam gelicem ama kavga etmeden konuşacaksan gelirim'' dedim. O da:''tamam gel'' dedi. Gitmez olaydım, olay yerine gittim selam verdim:''ne oldu'' dedim. ''Yok bişey'' dedi. ''Oturup konuşalım'' dedim kabul etmedi, kolumdan tuttu çekti bir apartmanın otoparkına. Durdu, tam kafasını geri çekti kafa atmasına fırsat bırakmadan sustalıyı açtım ve ondan sonra olan oldu. Bıçak küçüktü, iki hamle yaptım, biri karaciğer boşluğuna gelmiş, diğeri de kolunu yırtmış. ama geri çekildiği için bıçağın bir iki santimi girdi. Zaten o da bana yerde bi tekme attı benim kafam patladı kanadı. Ben afallayınca çocuk kaçtı gitti. Tesadüf ki beni orada olay yerinden geçen sivil polisler kelepçeledi. Hastaneye, oradan parmak izine, oradan da nöbetçi hakimin karşısına... Serbest bıraktı hakim saolsun çok baba adammış.
Her neyse ailesiyle konuştuk çocuk şikayetini geri aldı. 2013 ün mart ayında mahkeme sonuçlandı. avukat da tuttuk. Hakim 1 sene 50 gün hapis cezası vermiş yani kamu davası... Hapse girmedim. Sicilim temiz görünüyor. Beş sene içinde herhangi bi olaya bulaşmamam lazım. Şimdi sizlere sorum şu: Bu çocuk şikayetini geri almasaydı durum ne olurdu? Cezam katlanırmıydı? Yada para cezasına falan çevrilirmiydi? Ya da kaç sene yatardım?
Konu biraz uzun oldu ama cevaplarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Küçük sustalı bir çakı bıçağıyla adam yaralama.
Alıntı:
edebiyatci rumuzlu üyeden alıntı
. Hakim 1 sene 50 gün hapis cezası vermiş yani kamu davası... Hapse girmedim. Sicilim temiz görünüyor. Beş sene içinde herhangi bi olaya bulaşmamam lazım. Şimdi sizlere sorum şu: Bu çocuk şikayetini geri almasaydı durum ne olurdu? Cezam katlanırmıydı? Yada para cezasına falan çevrilirmiydi? Ya da kaç sene yatardım?
Konu biraz uzun oldu ama cevaplarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Cezanız HAGB olmuş, yani Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması anlamına geliyor, 5 yıl süresince bir suça bulaşmadığınız taktirde ceza hiç verilmemiş gibi oluyor, sabıkanızda görünmez, sadece soruşturma veya kovuşturma evresinde hakim ve savcılar istedikleri zaman görebilirler.
Şikayetin geri alınması ve önceden sabıkanızın olmaması HAGB verilmesinde etkin rol oynamıştır.
Eğerki şikayetçi olunsaydı HAGB alamazdınız, paraya çevrilebilirdi ancak verilen ceza sabıkanızda görünürdü.
5237 TCK 86-e maddesi gereğince şuçun silahla işlenmesi halinde ŞİKAYET ARANMAKSIZIN müdde-i umumi tarafından kamu davası açılır. Bu nedenle mağdurun şikayetini geri alıp almamasının hiçbir önemi yoktur.