Hesap isletim ücreti için lehime sonuçlanan karara bankanın karsı dava açması.
2012 yılında garanti bankasından ihtiyaç kredisi çektim. Bunun için bana bir hesap açtılar. Ve her yıl bu hesaptan hesap isletim ücreti adı altında para kestiler. 2014 te kesilen parayı, müşteri hizmetlerini aradım ve geri iade ettiler. Fakat bu sene ödememekte direndiler ben de hakem heyetine başvurdum. Hakem heyetinden lehimde bir karar çıkmasına rağmen banka karsı dava açtı. 63,5 lira için bin lira zarar etmek istemem ama hakkımın da yenilmesi taraftarı değilim. Bu davadan vazgeçme durumum var mı? Ya da davayı kazanmamın bir yolu var mı? durusma 9 gün sonra ve ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Tensip tutanağını gönderiyorum gereken diğer evrakları da gönderebilirim.
Cevap: Hesap isletim ücreti için lehime sonuçlanan karara bankanın karsı dava açması.
Bankaca tahakkuk ettirilen hesap işletim ücretlerinin tarihi 3 Ekim 2014 ve sonrası ise banka davayı kazanır ve siz mahkeme masrafları ve bankanın 750 TL avukat vekalet ücretini ödemek zorunda kalırsınız. Belirtilen tarihten önce ise yatın kulağınızın üstüne duruşmaya bile gitmeyin.
Cevap: Hesap isletim ücreti için lehime sonuçlanan karara bankanın karsı dava açması.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Bankaca tahakkuk ettirilen hesap işletim ücretlerinin tarihi 3 Ekim 2014 ve sonrası ise banka davayı kazanır ve siz mahkeme masrafları ve bankanın 750 TL avukat vekalet ücretini ödemek zorunda kalırsınız. Belirtilen tarihten önce ise yatın kulağınızın üstüne duruşmaya bile gitmeyin.
hocam 3 ekim 2014 den sonra neden banka davayı kazanıyor acaba yönetmelikde yada bankacılık sözleşmesinde bir değişiklik mi oldu..
nasıl olur simdi elimden hiçbir sey gelmez mi? Davadan vazgeçme ya da tensip tutanağına cevap verme gibi elimden bir sey gelmez mi?
Evet. Belirttiğim tarihte Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usül ve Esaslar Hakkında Yönetmelik 29138 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Böylece Hesap İşletim Ücretleri ve kredi kartı aidatları yasal hale getirildi.
Sözde bu hükümet bu yönetmeliği tüketiciyi korumak için çıkardı ama en çok şikayet konusu olan yukarıda saydığım iki kalem ücret yasal hale getirildi. Zaten siz bu hükümetin vatandaş lehine bir yasa, yönetmelik vb çıkardığını gördünüz mü?
Diğer taraftan artık dava açılmış. Davadan vazgeçmeniz hiçbir şeyi değiştirmez.
peki kabaca bir hesap ile bana toplamında ne kadar bir maliyeti olur? Şimdiden teşekkür ederim.
Yaklaşık 130 TL mahkeme masrafı desek, 750 TL AAÜT üzerinden vekalet ücreti. 880 TL eder.
Kesin mahkeme masrafı için mahkemenin kalemine gidip ne kadar masraf yatırıldığını sorabilirsiniz. Veya dosyayı inceleyip kendiniz de görebilirsiniz. Diğer 750 TL sabittir, değişmeyecektir.
Tabi bunlar davayı kaybetmeniz halinde geçerli.
- - - Updated - - -
Burada en önemli nokta ücretin bankaca TAHAKKUK ETTİRLDİĞİ TARİHTİR. Sizin ödeme tarihiniz veya geri alma tarihiniz değil. Bu noktaya çok dikkat edin.
Davayı kaybetmeme gibi bir durum olabilir mi? Var mı bir ihtimal? Elimden hiç mi bir şey gelmez? Lütfen kulağımın üstüne yatmaktan baska bir yol gösterin bana
Belirtilen tarihten önce ise kulağınızın üstüne yatın dedim. Zira belirtilen tarihten önce ise duruşmaya gitmenize gerek kalmadan dava sizin lehinize sonuçlanacak. Belirtilen tarihten sonra ise (Burada en önemli nokta ücretin bankaca TAHAKKUK ETTİRLDİĞİ TARİHTİR. Sizin ödeme tarihiniz veya geri alma tarihiniz değil. Bu noktaya çok dikkat edin) avukat ordusu ile de gitseniz karar aleyhinize çıkacak. Daha ne söylenebilir ki? :)
- - - Updated - - -
Konuyla ilgili size özelden mesaj gönderiyorum.
27. 03 .2015 tarihinde ödeme yaptım. bu tarihten 2 veya 3 hafta önce bana sms ile hesap isletim ücretinin kesileceği haber verilmişti. Tahakkuk edildiği tarihten kasıt bu ise davayı kaybetmiş sayılırız.
İki haftalık süre içinde cevap ve usuli itirazlarını ibraz etmezse davacının ileri sürdüğü vakıaların tamamını inkar etmiş sayılacağı ve 50 tl lik delil avansının mahkeme veznesine yatırmam gerektiği söyleniyor.
zaten davayı kaybetmiş görünüyorum bunları yapmama gerek var mıdır? bu Durumda durusmaya gitmeme gerek var mıdır? Ayrıca burada hakem heyetinin bir suçu yok mu? Böyle bir yasanın yürürlüğe girdiğinden bizi haberdar edemezler miydi? Hem dava dilekçesinde hesap isletim ücretinin hakem heyetinin görevi olmadığını belirten yasalar delil olarak gösteriliyor.