araba kiralama şirketinin aracı geri vermemesi durumu.
merhabalar izmirde bir turizm şirketine koymak üzere 0 bir araç aldık.ve şirketle anlaşarak aracı oraya verdik.
aracı verirken günlük 100-150 km gibi birşey yapıcağını soylediler fakat 1 hafta sonra aracı gidip gordugumuzde 500 km olan aracın 10bin km oldugunu gorduk ve aracı geri almak istedik.Şirket bizi bugün yarın arabayı vericem diyip erteliyor.karakola gittik fakat tanıdığımız olmadığı için ilgilenmediler.
bu konuda yardıma ihtiyacım var nerelere şikayet edebilirim yada nasıl bir yol izlemeliyim ?
iyi forumlar
eğer konunun yeri burası değilse afederseniz yeni üye oldum.
Cevap: araba kiralama şirketinin aracı geri vermemesi durumu.
Bir yazılı sözleşme yaptınız mı?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bir yazılı sözleşme yaptınız mı?
http://i.hizliresim.com/My1nl6.jpg
tam okunmazsa worde yazdım
http://i.imgur.com/ZKSouqM.png
Günlük 100-150km nin üzerinde kullanılmayacağı ile ilgili bir şey göremedim , sözleşmenizin bitiş tarihi de 2016 ağustos.
Sözleşmeyi noter kanalıyla feshetseniz, erken fesih nedeniyle ortaya çıkacak zararın tazminini isteme hakkı doğar karşı tarafın.
Adi kira sözleşmeleri borçlar kanununa tabidir. Bununla ilgili uyusmazliklari da hukuk mahkemeleri çözer ve karara baglar. Durumunuzla polisin bir alakasi yok, ki bir km sarti koymadiysaniz yapacak birşey yine yok neticede uzun donem arac kiralayanlar da yipratmak icin kiraliyorlar. Filo sirketlerinde de yillik 50.000 gibi bir sinir oluyor ayda 4.000 civari.
merhabalar buradaki sorunumuz şu arkadaşlar . km ile ilgili değil. normalde arabada gprs vardı . fakat babam km yi boyle oldugunu gordukten sonra arabayı geri almak istedi ve soyledi şirkete. şirkette 1 haftadır arabayı geri vericem diye oyalıyor ama hiç bir şey olduğu yok . bu olay olduktan sonra hemen gprsi arabadan sökmüşler. yani amacımız arabayı kurtarmak
selamlar aracı aldık konuyu silebilirsiniz