Merhaba 4 yıl hapis cezası aldım. Yargıtayda onanmak üzere. Toplam yatarım nedir? En önemli olanı ne kadar kapalıda, açıkta yatarım. Denetim kullanma hakkım mevcuttur. Teşekkür edrim.
Printable View
Merhaba 4 yıl hapis cezası aldım. Yargıtayda onanmak üzere. Toplam yatarım nedir? En önemli olanı ne kadar kapalıda, açıkta yatarım. Denetim kullanma hakkım mevcuttur. Teşekkür edrim.
4 yıl ceza aldıysanız, koşullu salıverme düşüldükten sonra yatarınız 2 yıl 8 ay 3 gündür.
Cezanız 1 yıldan fazla olduğundan 5275 Sayılı Kanunun 105/A maddesi gereğince denetimli serbestlikten doğrudan yararlanamazsınız.
Cezanızın 1 YIL 8 AY 3 GÜN ünü ceza infaz kurumunda çektikten sonra denetimli serbestlikten yararlandırılarak serbest bırakılırsınız.
Geçmiş olsun.
1 Yıl 8 Ay'ın 8 ayını kapalıda geçirirsiniz, geriye kalan 1 yılda açıkta, sonrasında denetimli serbestlikten faydalanıp serbest kalırsınız.
resmi gazeteden gectiyse 10 da 1 gecmediyse 5 de 1'ini kapalida yatarsin.
Suçu, uyuşturucu, gasp, hırsızlık ve cinsel suç dışında bir suç ise 4 ay 24 gün kapalıda kalır, sonra Açık C.İ.K.na ayrılır 15 ay 6 günde açıkda yatıp denetime çıkarsın.
4yıl:48 ay yatarı 32 aydır, 12 ay denetim harici net 20 aydır.
- - - Updated - - -
Suç, uyuşturucu, gasp, hırsızlık ve cinsel suçlardan biri ise,son 2 yıl kala açığa çıkıldığı için 4 yılın yatarı 32 aydır, yani son 2 yıla düşmen için 8 ay kapalıda kalman gerekir, daha sonra açığa ayrılıp 1 yılda burda yatıp denetime ayrılırsın. Geçmiş olsun.