verasetnameyi yapmadan hak talebi olurmu
merhabalar bizim aile veraset konusu çözemedik sizden yardım bekliyoruz. benim dedim üzerine olan tapu ve 4 daireli bir evimiz var ve bu ev den nasıl bir paylaşım yapılacak verasetname için kimse yanaşmıyor ve bu tapu babaannemin üzerine otamatikman düşmüyormu verasetname bu yüzden mi var? eğer bu verasetnameyi yaptırmassak bu tapu üzerinden kimse hak talep edemiyormu bilgi verir misiniz.
Cevap: verasetnameyi yapmadan hak talebi olurmu
Sorunuzu anlayamadım. Daha kim kimdir, kim ölmüş kim kalmıştır şeklinde anlatmalıydınız. Ama genel olarak şöyle cevaplayabiliriz: Mirasçıların miras paylarını gösterir veraset ilamı (mirasçılık belgesi) noterden, noter mahkemeye git derse mahkemeden çıkartılır. Sonra veraset ve intikal vergi işlemleri yapılır. Sonra gayrimenkuller hisseleri oranında tapuda pay olarak tescil edilir. Her hissedar payı oranında her taşınmazın ortağıdır. Bu ortaklığı bozmanın yolu da mahkemede izalei şuyu (ortaklığın giderilmesi) davası açılmasıdır.
Cevap: verasetnameyi yapmadan hak talebi olurmu
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Sorunuzu anlayamadım. Daha kim kimdir, kim ölmüş kim kalmıştır şeklinde anlatmalıydınız. Ama genel olarak şöyle cevaplayabiliriz: Mirasçıların miras paylarını gösterir veraset ilamı (mirasçılık belgesi) noterden, noter mahkemeye git derse mahkemeden çıkartılır. Sonra veraset ve intikal vergi işlemleri yapılır. Sonra gayrimenkuller hisseleri oranında tapuda pay olarak tescil edilir. Her hissedar payı oranında her taşınmazın ortağıdır. Bu ortaklığı bozmanın yolu da mahkemede izalei şuyu (ortaklığın giderilmesi) davası açılmasıdır.
Bu işlemleri hissedarlardan birisi yaptırmak isterse ama diğerleri umursamazsa, masrafları bu işlemleri yapan ödeyecek ve diğer hissedarlar hem para ödemeden hem de hiç uğraşmadan hazıra mı konacak?
Bu işler / işlemler nasıl yürüyor?