Sigortasız İşçi Çalıştırmak,Şikayet Konusu.
Arkadaşlar 2 Ay Gibi Bir İşyerinde Çalıştım.2 Ay Boyunca Patron Sigorta Yapmamış.Şikayet Etmemiştim,Konuşmuştuk.Bin Tl Kadar Alacağım Var.Vermicem Diye Paraya Yatıyor.Çıkalı 1 Ay Oldu.Ben Nasıl Şikayet Edebilirim? Şikayet Etme Şansımı Kaybettimmi? Şikayet Etmim Ekmeğinden Olmasın Dedim.Paramı Yattığı İçin Suan Acayip Sinirlenmiş Durumdayım.
Cevap: Sigortasız İşçi Çalıştırmak,Şikayet Konusu.
Şikayet etme hakkınız kaybolmaz ama sonuç laabilirmisiniz emin değilim. İşten ayrıldıktan sonra Hem sigorta hemde alacaklarınız için dava açabilirsiniz. Ama bunu isbat etmeniz gerekecek.
Bütün bunları yapmadan önce noterden ihtarname çekip ciddi olduğunuz gösterin.
Sadece alacağınızı almak istyorsanız riske girip direkt olarak icra işlemi başlatabilirsiniz. işveren inkar ederse malesef dava açmak durumunda kalacaksınız.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Şikayet etme hakkınız kaybolmaz ama sonuç laabilirmisiniz emin değilim. İşten ayrıldıktan sonra Hem sigorta hemde alacaklarınız için dava açabilirsiniz. Ama bunu isbat etmeniz gerekecek.
Bütün bunları yapmadan önce noterden ihtarname çekip ciddi olduğunuz gösterin.
Sadece alacağınızı almak istyorsanız riske girip direkt olarak icra işlemi başlatabilirsiniz. işveren inkar ederse malesef dava açmak durumunda kalacaksınız.
Anladım Hocam sağolun.O Zaman Gideyim Notere İhtarname İşlemlerini Yapayım.Nasıl Oluyor Bu Belgeyi Dolduruyoruz.İş Yeri Adresine Olayı Anlatan Belgemi Gidiyor?.Birde Gerekirse Şahit Bulabilirim,Çalıştığım Dönemde oraya Çalıştığımı Bilen.Baya Kişi Var.Büyük Bir Rakam Değil Alacağım,Yalnız Burada İşverirnin Bana Karşı Duruşu Sinir Bozucu.
Konu: Maaş alacaklarım. (Eğer sigorta gösterilesini istiyorsanız)ve Çalışmalarımın sgk ya bildirimi hakkında.
....../............ tarihleri arasında işyerinizde çalıştım Çalışmış olduğum dönemde çalışmalarımın sigortaya bildirilmediğinden dolayı iş akdimi fesh ettim yada işveren çıkardı ise iş akdimi fesh ettiniz diyebilirsiniz.
işyerinizden .....Tl maaş alacağım bulunmaktadır. Alacaklarımın 3 gün içersinde .....bankası ...şubesi .... ıban nolu hesabıma yatırılmasını ve sigorta bildirimlerinin yapılmasını, aksi halde mahkemeler nezninde haklarımı arayacağımı bütün mahkeme masrafalrı ile vekalet ücretlerinin tarafınızdan ödeneceğini Sgk nezninde daha ağır cezalara maruz kalacağınızı ihtaren bildiririm.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Konu: Maaş alacaklarım. (Eğer sigorta gösterilesini istiyorsanız)ve Çalışmalarımın sgk ya bildirimi hakkında.
....../............ tarihleri arasında işyerinizde çalıştım Çalışmış olduğum dönemde çalışmalarımın sigortaya bildirilmediğinden dolayı iş akdimi fesh ettim yada işveren çıkardı ise iş akdimi fesh ettiniz diyebilirsiniz.
işyerinizden .....Tl maaş alacağım bulunmaktadır. Alacaklarımın 3 gün içersinde .....bankası ...şubesi .... ıban nolu hesabıma yatırılmasını ve sigorta bildirimlerinin yapılmasını, aksi halde mahkemeler nezninde haklarımı arayacağımı bütün mahkeme masrafalrı ile vekalet ücretlerinin tarafınızdan ödeneceğini Sgk nezninde daha ağır cezalara maruz kalacağınızı ihtaren bildiririm.
Çok Teşekkür Ediyorum Hocam,Pazartesi İlk Olarak Hemen Notere Gideyim.
Alıntı:
MetinKocaman rumuzlu üyeden alıntı
Çok Teşekkür Ediyorum Hocam,Pazartesi İlk Olarak Hemen Notere Gideyim.
Hocam İşveren Ücreti Vermeyi Düşünmüyor.Boşuna İhbarname Göndermim Dedim.Nereye Ne Şekilde Dava Etmeliyim?
İhtarname gönderdiyseniz karşı tara tebliğinden itibaren 3 gün içinde yatırmaz ise iş mahkemesine dava açabilirsiniz. Bu aşamada gösterebileceğiniz deliller ile birlikte bir avukatla görüşmenizi öneririm.
Siz hakkımı arayacağım deyipte aramazsanız yarın yine başkasına aynı şeyi yapacak. Bu tür asalaklar dan o kadar çokki bir defa işçi davası kaybederse bir daha böyle bir şey yapamaz.
Merhaba, bende halen bir şirkette çalışmaktayım ve üç aydır sigortamı başlatmadılar. Çok yoğun bir iş akdi olduğu için direkt işe aldılar ve evrak toplamak için zaman bile vermediler. Kendilerine sigorta dediğimde bana evraklar diye cevap veriyorlardı, şimdi evrakları da tamamladım iş yoğunluğum azaldığı için tabi, ancak şimdi de muhasebeciye tekrar soralım diye geveliyorlar. Alacağım maaş ve primlerim var, ihtarname gönderirsem beni kovarlar diye düşünüyorum. Birde primlerimin ve maaşımın üzerine yatarlarsa ne yaparım bilemiyorum. Saygılar..
benimde bi sorum size zahmet olcak ama 20 yıl önceki çalışmama ait sgk primlerimin ödenmemesi ile ilgili şimdi dava açabilir miyim bi zaman aşımı söz konusu mudur acaba