Komşunun kümesten şikayetçi olup dava açması
Merhaba konuyu doğru yere mi açtım bilemiyorum..Yaklaşık 40 yıllık komşumuz arka bahçemizde olan 6 tavuğun olduğu kümesimizden "kümesleri kokuyor..rahatsız oluyoruz" gerekçesiyle dava açmış..komşunun evi de bizim evimiz de müstakil..kümeste en az 30 yıldır var..komşunun baheçesinin 10 metre ilersinde kendi kümesleri var..olay tabi kümes olayı kokma vs değil..komşunun bize sıkıntı yaratma isteği..
Öğrenmek istediğim komşunun dava açması nasıl sonuçlanabilir..Ne yapmamız lazım..Saygılar..
Cevap: Komşunun kümesten şikayetçi olup dava açması
Müstakil evler söz konusu olduğuna göre Kat mülkiyeti kanunu bu olayda geçerli değil. Peki neye istinaden dava açmış? Dava dilekçesini buraya yazar mısınız? Bunun mahkemenin işi olduğunu sanmıyorum... İmar mevzuatından dolayı şikayet etmiş olabilir mi? Veya kaymakamlığa şikayet? Kişilerin huzur ve sükununu bozma pek olmaz ama Türk ceza yasası ilgili madde aşağıda...
Kişilerin huzur ve sükununu bozma
TCK Madde 123- (1) Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması halinde, mağdurun şikayeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.