Borçludan alınacak olan vekalet ücretini kim alıyor ?
Merhaba meslektaşlarım,
İcrada daha çok yeniyim bu nedenle kafama takılan bazı şeyler var. Öncelikle 14.000 tl lik icra takibi başlatıyorum. müvekkilim ile 1.680 tl ücret kararlaştırdık-. Ki bu zaten yüze 12' sine tekabül ediyor. Borçludan alınacak yüzde 12 lik vekalet ücretini ben mi hakediyorum ? yoksa bunu alacak kisi müvekkilim mi olacak ?
Cevap: Borçludan alınacak olan vekalet ücretini kim alıyor ?
icraya veren kişi siz olduğunuzdan vekalet ücreti sizin olur yani şöyle söyleyeyim
Vekalet ücreti davayı açın kişiye verilir
Borçluya verilmez
yani hem müvekkilimden hem de borçludan mı almış olacağım? 1.680TL x 2 benim bu dava sonunda cebime girecek olan miktar mı ?
Alıntı:
Ece Altay rumuzlu üyeden alıntı
yani hem müvekkilimden hem de borçludan mı almış olacağım? 1.680TL x 2 benim bu dava sonunda cebime girecek olan miktar mı ?
hayır hoxam şimdi siz birinin senetini icraya verdiğiniz takdir alacak olan vekalet ücreti xxxx tl yi siz alacaksınız yani sadece borçlu ödeyecek bu parayı müvekkiliniz yani senetin sahibi senetin üstünde yazan ücreti alır sizde vekalet ücretinizi..
Her ne kadar saçma bir şekilde size aitsede Uygulamada icra işlemlerinde karşı taraftan alınacak vekalet ücretiyle yetinilir.
Müvekkilim ne kadar ödeyeceğim sana işin karşılığı olarak dedi. Ben de yüzde 12 dedim ve el sıkıştık. Bugün yarın peşin olarak ödeyecek. Orda kafam karıştı zaten. O zaman şimdi karşıdan alınacak olan vekalet ücretini alacaklı kendine alacak bana parayı baştan ödediği için