Tahliye istemi ile icra takibi
Ankara Ostimde bir ofisim var ve bu ofisi içinde kiracı ile birlikte 2014 yılının Mayıs ayında satın aldım, o günden beri kiracım ile aramızda yazılı bir sözleşme yapmadık, kiracım 2015 Temmuz kiramı ödemedi ve Tefe Tüfe oranına göre de kira artışı da yapmadı kiramı geçen senenin kira miktarı kadar yatırıyor.
Bu hususlara ilişkin olarak kiramı yatırmayan ve kira artışını yapmayan kiracım hakkında öncelikle kira tespit davası açmak ve ardından Taşınmazın tahliyesine ilişkin İcra Müdürlüğüne icra takibi başlatmak istiyorum fakat prosedürlerin nasıl yürüdüğünü ve bunlara ilişkin dilekçe örneklerini bilmiyorum ve bulamıyorum.
Belirtilen konu ile ilgili olarak yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılarımla Fırat YEŞİLOVA
Cevap: Tahliye istemi ile icra takibi
Örnek no 7 diye aratabilirsiniz. Bunu doldurup icra takibine baslayin odenmeyen kiralar icin, 30 gun içerisinde odemez ise tahliye davasi acmaniz gerekecek.
Eger tahliye etmek istiyorsaniz ornek 1 ve ornek 13 doldurarak icra mudurlugune basvurabilirsiniz.
Dava acmaniza gerek yok.
Kolay gelsin
kural olarak kira bedeli ödendi-mi veya ödenmedi mi gibi konuları ispatlama külfeti kiracıya aittir.
konuyla ilgili haciz ve tahliye talep şeklinde icraya belirtmek suretiyle ilgili kira bedelleri hakkında icra yapılır.
https://www.icratakiplerim.com/index...oginRequired=1
koyduğum linke bakınız online icrta takibi hazırlayınız