Tapu iptali davasinda ucuncu kisi
Merhaba 18 05 2015 tsrihinde bir ev satin aldim. 2 yil once evde bir cinayet islendiginden haberdardim.
Suphelilerden biri olan makdulun esi satis isleminden hemen sonra beraat etti. Ancak ben evi baska birisinden satin aldim. Ev 2014 yilinda el degistirmis.
evin ilk sahibi olan makdulu ve esini tanimiyorum. Evi satin aldigim kisinin evi nasil ve ne sekilde aldigin dair bir bilgim yok. Evin ilk sahibinin hileli satis nedeni ile tapu iptal davasi acacagina dair duyumlar aldim. Ancak benim alim satim islemlerim tamamen hukuka uygun. Yani ucuncu kisiyim. Ilk sahip davayi kime acar ve dava nasil sonuclanir?
Cevap: tapu iptali davainda ucuncu kisi
Her zaman üçüncü kişinin hakkı korunur veya her üçüncü kişi iyi niyetlidir diye bir kural yoktur.
Böyle bir durumda dava bana mi yoksa ilk sahibin evini satin alan kişiye mi acilir?
Alıntı:
mavielma89 rumuzlu üyeden alıntı
Böyle bir durumda dava bana mi yoksa ilk sahibin evini satin alan kişiye mi acilir?
Sizlik bir durum yok. Siz evi alırken prosedürleri yerine getirmişsiniz. Ayrıca hacizli yada davalık bir ev olarak almamışsınız. Bide ilk sahibinden almamışsınız. Sizden önceki alıcı düşünsün. Bence evinizde güle güle oturun.
Dava açılması halinde iyi niyetli olduğumu ispatlamakla yükümlü müyüm? Yoksa karşı taraf mı benim kötü niyetli olduğumu ispatlamak zorunda?
İddia eden iddiasını ispatla mükelleftir (bazı haller dışında tersi olsa da)
Sizin durumunuzda karşı taraf iddiasını ispatlamak durumunda.