Mirasbırakanın sağlığında yaptığı borçlar
merhaba. Miras bırakanın 2 evi var ve sağlığında borca girip, hakkında icra takibi başlatılmış ve 2 evide tapuda rehinli. Ölümü halinde bı evlerden pay almamız mümkün mü? Yoksa alacaklının hakkıda bu evlerden varmı? İlk sıra mirascılarınmı oluyor, bunu öğrenmek istiyorum.
Cevap: Mirasbırakanın sağlığında yaptığı borçlar
İpotek öncelikli(rüçhanlı)alacaktır.
Ergün bey vermiş olduğunuz cevap için teşekkür ederim. Peki bu borçların muvaazalı olduğu iddiasıyla dava açabilir miyiz? Yani bize pay vermemek için borçlanmış olduğunu düşünüyoruz 2011 yılından beri bir kişiden hep borç almış nakden ve senet düzenlemiş, her senedide kendi el yazısıyla hazırlamış. Borçluda bunları icraya koymuş. Sizden bana yol göstermenizi ve yardım etmenizi rica ediyorum. Çok teşekkürler..
Alıntı:
Cansu Kulan rumuzlu üyeden alıntı
Ergün bey vermiş olduğunuz cevap için teşekkür ederim. Peki bu borçların muvaazalı olduğu iddiasıyla dava açabilir miyiz? Yani bize pay vermemek için borçlanmış olduğunu düşünüyoruz 2011 yılından beri bir kişiden hep borç almış nakden ve senet düzenlemiş, her senedide kendi el yazısıyla hazırlamış. Borçluda bunları icraya koymuş. Sizden bana yol göstermenizi ve yardım etmenizi rica ediyorum. Çok teşekkürler..
Bu senetle borçlanılan kişiyle babanızın veya mirasçılarının bir yakınlığı var mı?
Evet erdoğan bey. Borçlandığı kişi annemin kardeşi oluyor. Bizim dayımız yani. Babamı gerçektende kalkındırmak için hep borç verdi ve babam hiçbirini ödeyemedi ve bu borçlar yüzünden aramız bozuldu. Şimdi evleri satışa çıkarmayı düşünüyor. Dava açmamız yerinde olur mu? Bu satıştan hakkımızı almamız mümkün mü?
- - - Updated - - -
Birde senetlerin altında annemin de imzasıda var erdoğan bey. Yani kefil olarak.
Borç ortada, belge var, siz de inkar etmiyorsunuz.
Alacağını alabilmek için satışı isteme hakkı var, satıştan hakkı olanı aldıktan sonra elbette siz de kalan kısım üzerinde paylarınız kadar miras hakkınızı alabilirsiniz.