Ödenmeyen borç için icra yaptırımları nelerdir.
Merhaba ben memurum Türkcell e borcumdan dolayı icra davası açıldı ve bana ve aileme sürekli sms atıyorlar. Son attıkları sms şu şekilde
'' Tarafınıza yapılan tüm uyarılara rağmen yasal takipte olan hattınızla ilgili ödeme yapmadığınız tespit edilmiştir. Bunun sonucunda;
1)Savcılık kararı ile hakkınızda haciz kararı alınmış olup kayıtlı tüm adreslerinize polis, çilingir ve icra memurları gönderilmiştir.;
2)Sürekli ödeme yapılacağı belirtilip ödeme yapmadığınız için alacaklı kurumu oyalamaktan 3 aylık hapsen tazyik davası açılmıştır.
3)Merkez bankası onayı ile adınıza kayıtlı tüm banka, ptt ve kredi kartlarınıza bloke konulmuştur.
şeklinde sms geldi benim sorum;
-Tüm banka kartlarıma bloke koyma hakkı varmı?
-Oyalamaktan 3 aylık hapsen tazyik davası açılmış diyor bu doğru olabilirmi ? Böyle bir hakları varmı?
-Ve ben memur olduğum için maaşıma haciz koymadan kayıtlı adreslerime eşya haczine gelme hakkı varmı?
İlgili arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.
Cevap: Lütfen bakın icra yaptırımı doğrumu ?
Alıntı:
stroke rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba ben memurum Türkcell e borcumdan dolayı icra davası açıldı ve bana ve aileme sürekli sms atıyorlar. Son attıkları sms şu şekilde
'' Tarafınıza yapılan tüm uyarılara rağmen yasal takipte olan hattınızla ilgili ödeme yapmadığınız tespit edilmiştir. Bunun sonucunda;
1)Savcılık kararı ile hakkınızda haciz kararı alınmış olup kayıtlı tüm adreslerinize polis, çilingir ve icra memurları gönderilmiştir.;
2)Sürekli ödeme yapılacağı belirtilip ödeme yapmadığınız için alacaklı kurumu oyalamaktan 3 aylık hapsen tazyik davası açılmıştır.
3)Merkez bankası onayı ile adınıza kayıtlı tüm banka, ptt ve kredi kartlarınıza bloke konulmuştur.
şeklinde sms geldi benim sorum;
Alıntı:
Kredi kartına bloke gibi bir şey yapabilmeleri mümkün değil, kredi kartındaki bakiye zaten size ait olan bir para değil,, banka tarafından sizin kullanımınıza sunulan bankanın parasıdır. Kredi kartınıza o bankaya ait olmayan bir borcunuz nedeniyle bloke konulamaz, ama diğer banka hesaplarınıza bloke-haciz uygulanabilir. Böyle bir yasal hakkı vardır alacaklının.
Alıntı:
-Oyalamaktan 3 aylık hapsen tazyik davası açılmış diyor bu doğru olabilirmi ? Böyle bir hakları varmı?
Yazılı bir ödeme taahhüdünüz yoksa, bahsettiğiniz tür borçlar için hapis cezası yok, bir ödeme taahhüdünüz varsa ve uymadıysanız, 90 güne kadar disiplin hapsiyle karşılaşabilirsiniz.
Alıntı:
-Ve ben memur olduğum için maaşıma haciz koymadan kayıtlı adreslerime eşya haczine gelme hakkı varmı?
Evet. Alacaklı borç tamamen ödeninceye kadar maaş haczi- taşınır / taşınmaz haczi- banka hesaplarınıza haciz yoluyla tahsil hakkına sahiptir.
Maaş haczi + ev eşyası haczi yapılmasına engel bir düzenleme yoktur.
Cevap: Ödenmeyen borç için icra yaptırımları nelerdir.
Bazı hukuk büroları çek-senet mafyası gibi çalışıyor. Savcılık kararıyla haciz kararı çıkarmak ne demekse :)
Cevap: Ödenmeyen borç için icra yaptırımları nelerdir.
Alıntı:
Banka kartlarına koyamaz, hesaplara koyar, onu da merkez bankası aracılığıyla koyuyorlar.Sadece Kuveyt Turk bankası hesabınıza konulamıyor.
Oyalamak diye bişey yok, oyalayacaksınız tabi siz borçlusunuz.
Valla ben olsam ev haczi ile uğraşmam, zaten bişey alamıyorlar, en garantisi maaşınıza haciz koymak, her ay tıkır tıkır kesilir.Ev haczi kalmadı artık, avukatlar sadece korkutmak maksatlı geliyor, anlamayan, kanundan bi haber vatandaşta işte eskisi gibi sanıyor.
Geçmiş olsun
Anladım teşekkürler bilgilendirdiğiniz için ama normal banka hesabına da bloke koyamaz diye biliyorum çünkü maaş hesabımda var.
Alıntı:
Anladım teşekkürler bilgilendirdiğiniz için ama normal banka hesabına da bloke koyamaz diye biliyorum çünkü maaş hesabımda var.
Normal banka hesabının tamamına, borca karşılık gelenden fazlası varsa hesapta, en azından borca karşılık gelen kısma, borcun tamamına yeterli miktar yoksa hesapta , hesap bakiyesinin tamamına haciz uygulanabilir.
Maaş hesabına ise en fazla 1/4 ü kadar haciz uygulanabilir. eğer maaş haczi yapılmışsa, zaten 1/4 ü kesilip ilgili dosyaya kurum tarafından ödendikten sonra kalan kısım banka hesabına yatırıldığından,
maaş haczi yapılıyorsa maaş hesabına haciz uygulanamaz. Ancak maaş hesabınızdaki bakiye , maaşınızdan fazla oluyorsa fazla kısmın tamamına gene haciz uygulanabilir.