-
Arsa Sorunu
Mevcut arsam kendim hariç 5 parsel oluşuyor bir kaç deneme yapmama rağmen arsamın tapu işlemini gerçekleştiremedim . Daha sonra arsamda bulunun bir bölümünden fergat edersem arsa tapumu alabileceğim söylenerek tapumu aldım fakat bu işlemde ben feregat ettiğim yer dolasıyla diğer parsellerde bulunanlar hiç bir zarar görmeden tapu sahibi oldular bu konuda rahatsızım ve kendim zarara uğramış durumdayım. bu işleme onay vermemin tek sebebi tapu işinin olmasıydı ama daha sonra tapu kazıklarının caktırıp arsa boyutuna baktıgımda arsamın nerdeyse % 50 alınmış durumda bu konuda itiraz edebilirmiyim . Fereget etmek zorunda kaldıgım yer konsunda ödeme veya geri iade alabilme sansım var mı ?
-
Cevap: Arsa Sorunu
Gerekleştiremediğiniz "tapu işlemi" neydi?
Arsa madem sizindi tapunuz yokmuydu ki feragat ederek tapu aldınız?
Diğerleri nasıl tapu sahibi oldu? Arsaları / tapuları yok muydu ki sizin bu işleminizden sonra tapu sahibi oldular?
-
ilk amlatımda bazı hatalar var burada düzelterek anlatıyorum
Şu an bulunan yerim tarla olarak 4 hisseydi 1 hisseyi biz aldık .Tarla imara acıldı. parsel tapusu almak için bir kaç başvuruda bulunduk fakat bir süre parsel tapusu alamadık. Daha sonra belediyeden cağrılarak diğer hisse sahipleriyle parsel tapusu için cağrıldık. diğer yer sahipleri arsalarında bina olduğu için herhangi bir eksilme olmadan parsel tapuları alındı benim arsamda ise boş yer vardı. bu arsanın boş olan kısmından feragat edersek parsel tapusu alabileceğimiz söylenince fırsattan istifade tapuyu almak için yerden gönülsüz olarak feragat ettik . Bu işlemden diğer hisse sahipleri bir zarar görmeden tapularını aldılar benim toplam yerim 930 m2 idi su an elimizde 373 m2 yer kaldı. bu konuda ne yapabilrim zarar görmüş durumdayım . yakın zamanda arsa yeri belli olsun diye işaretleme yaptırıdım . binama sıfır diğer binama biraz yakalşık 1 m içeriden cıktı yerim bu konuda ne yapabilrim ilginiz için teşekkürler
-
Bu anlattığınız feragat-tapu alma olayı ne zaman oldu ?
-
1 Seneden fazla oldu tam hatırlamıyorum
-
Bilenler daha detaylı yanıt vereceklerdir eminim ama benim bildiğim, imar planına itiraz için 60 günlük bir süre var ve o süreyi kaçırdıktan sonra itirazın kabul edilmemesi gerektiği yönünde danıştay kararı var.
-
itirazda bulunduk ama maalesef bi sonuc alamadık
-
bu konuda yardımcı olacka kimse yok mu
-
-
belediyeye itirazda bulunduk