Merhaba arkadaşlar...
Sorunlu bir kuzenim var.Takıntı hastalığı[Obsesif kompulsif bozukluğu] ve anksiyete hastası.Kendi ellerimle doktora götürdüm raporlarına ve kullandığı ilaçlara birebir şahidim.İlaçları kullandığı dönemler yani beş yıl önce saplantısı ve takıntısı sadece kendi içindeydi.Sorunu sadece kendisiyle ve ailesiyleydi.İlaçları bıraktığı dönemden bu yana herkesin onunla bir sorunu varmış gibi saldırganlaştı.Onunla olan ilişkimi kestim ve yıllardır görüşmüyorum.Geçen oturduğu semte gittim ve beni dava edeceğini söyledi.Ciddiye almadım çünkü bu tehditlerini herkese yapıyor.Gecenlerde beni aradı ve dava dilekçesi verdiğini söyledi.hangi konuda diye sorunca bana zarar vermeye çalışıyorsun benim iyiliğimi istemiyorsun gibi gereksiz nedenler sıraladı.Ben sorununun hastalığından dolayı olduğunu biliyorum.Sizce ne yapmalıyım?Bir avukat arkadaşıma mı danışmalıyım konuyu,yoksa zaten sorunlu olduğuna dair ben de mi suç duyurusnda bulunayım?veya mahkemede mi bunları dile getireyim?Suç duyurusunda bulunursam dilekçede ne gibi bilgilere yer ayırayım?Çevresiyle ailesiyle olan sorunları mı dile getireyim yoksa hastalığından dolayı saldırgan olduğunu mu açıklayayım??