Turkcell borcumdan dolayi akrabalarimi ariyor
Arkadaslar,
Turkcelle birikmis borcum var ve avukatlik burosuna dosyam gitmis. borcumu akrabalarima arayip soylemisler. ve surekli aramaya devam ediyorlar. ben iletisime gecip sadece benimle muhattap olun dedim ama hala buna devam ediyorlar.
bu kanunen yasal bir haraket mi?
Cevap: Turkcell borcumdan dolayi akrabalarimi ariyor
Sanki akrabalarınızı arayan Türkcel değil de hukuk bürosu gibi.
Elbette borcunuzla ilgili olarak 3.kişileri arayp rahatsız etmeleri,borç bilgilerinizi paylaşmalarının yasal bir dayanağı yok, ama ne yazık ki bunu yapmalarını da önleyebilmeniz pek mümkün değil, hukuk bürosu ile bir ödeme planı üzerinde anlaşmanızla kesilecektir bu durum.
Alıntı:
numbaly rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaslar,
Turkcelle birikmis borcum var ve avukatlik burosuna dosyam gitmis. borcumu akrabalarima arayip soylemisler. ve surekli aramaya devam ediyorlar. ben iletisime gecip sadece benimle muhattap olun dedim ama hala buna devam ediyorlar.
bu kanunen yasal bir haraket mi?
Kanunda bir düzenleme yok.
ama size bir örnek vereyim, bir tanıdığımın A bankasına olan borcundan dolayı hukuk bürosu akrabalarını, arkadaşlarını arıyordu, uyardı defalarca, aradılar aradılar.
En sonunda aradığı kişiler, telefon numarasını savcılığa verdi, sürekli olarak rahatsız oluyoruz huzurumuz kaçıyor diye, hatta aradığı akrabalarından bir tanesi eşim evi terketti, borcun benim olmadığına inandıramadım felan demiş, savcılık aşamasında, sonuç ne oldu bilmiyorum
BIMER'e sikayet dilekcesi yazdim. savciliga falan konuyu tasimislar bakalim sonuc ne olacak.
bizim komsumuz vardı yüklü miktarda turcele borcu var idi
hergün babamı , annemi ve bana sms veya arıyarak uyarıyorlardı.
mahkeme kararlarının özetlerini çok kısa bicimde sms atıyorlardı.
not : İLGİLİ KOMŞUM BENİM AKRABAM deyil !