Cevaba Cevap Dilekçesi Yazmayan Davalıya Karşı Ne Yapmam Gerekiyor?
Eşim Ağustos 2011de kardeşimi ticaret yapacağına ikna edip bankalardan kredi çektirip yüklüce bir borca sokmuş. İlk on ay ödemeyi yapıp sonrada ortadan kayboldu. O günden beri de beni ve 4 yaşındaki oğlunu hiç aramadı. Bıraktığı borçların bir kısmını ailem evimini satarak ödedi. Borçlar bitti ve ancak boşanma davası açabilecek duruma geldim. Avukat tutabilecek durumum yok.Baroya başvurdum ama onlarda durumumu yeterli görmedikleri için avukat atamadılar.Bende kendi davamı kendim açtım..
Tensip tutanağı elime ulaşalı 15 gün oldu.. UYAPtan kontrol ettim, eşimden cevap dilekçesi gelmemiş (ki zaten ortalıklarda yok kendisi, sgk hizmet dökümünde de hiç bir yerde çalışmıyor görünüyor, dilekçenin eline ulaşıp ulaşmadığından da haberim yok) .. Normalde cevaba cevap dilekçesi vermem gerekiyor, fakat cevap vermediği için ne yapmam gerekiyor bilmiyorum.. Bundan sonra nasıl davranmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.. Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Cevaba Cevap Dilekçesi Yazmayan Davalıya Karşı Ne Yapmam Gerekiyor?
Davayı açan sizsiniz, tensip zaptı hazırlanmış, dava dilekçeniz karşı tarafa gönderilmiş, eline geçti ya d a geçmedi, yasal süresi içerisinde yanıt vermese de daha sonra beyanda da bulunabilir.
Cevaba cevap adı üstünd e karşı taraf sizin iddialarınıza bir cevap verirse sizin o cevaplara vereceğiniz cevaptır.
Yapmanız gereken; duruşma tarihine 10-15 gün kala kaleme gidip dosyaya beyanda bulunulmuş mu kontrol etmek, bulunulmuşsa o beyanın suretini alıp, o beyana karşı beyan hazırlamak olacaktır.
Tabii bu arada elinzideki delilleri, belge ve bilgileri derleyip varsa tanıklarınızı belirleyip, ve varsa müzekkere yazılacak mercileri ve adreslerini belirleyip, nereden ne bilgi istenecek tarzı bilgileri, hakimin talep etmesi halinde dosyaya sunmanız da gerekiyor.
Cevap: Cevaba Cevap Dilekçesi Yazmayan Davalıya Karşı Ne Yapmam Gerekiyor?
15 gün önce elinize ulaştıysa tensip zaptı davalıya da aşağı yukarı yakın bir sürede ulaşmıştır. Tebligat yapılıp yapılmadığını mahkemenin kaleminden öğrenebilirsiniz. Tensip zaptında hakim duruşma tarihi vermiş mi yoksa dilekçelerin tamamlanmasını mı bekliyor? Duruşma tarihi verildiyse sorun yok, ancak tarih henüz verilmemişse davalının cevap süresi dolduktan sonra mahkemeye süresi içerisinde davaya cevap verilmediğini ve duruşma gününün tayin edilmesini talep ettiğiniz bir dilekçe verebilirsiniz.