Şiddet yüzünden açılan boşanma davası
Merhaba,
Eşimle henüz 6 aylık evliyiz. Kendisi 75, ben 60 yaşındayım. Evlendiğimiz günden bu yana sürekli fiziksel şiddete maruz kaldım. En sonunda şikayetçi olarak darp raporu aldım. Konu çok taze olduğu için henüz bir boşanma davası açılmadı. Ben bir iş kadınıyım yanımda çalışan sigortalı personellerim var. Eşiminde bankada yüklü miktarda nakit parası ve epey mal varlığı var ancak evlilik sonrası edinilmiş herhangi birşey yok. Ben evlendiğimiz için işlerimi başkasına emanet ederek onun yaşadığı yere gittim. Dolayısı ile bu zaman zarfında onunla mutlu olacağımı düşünerek işlerimin başında olmadığım için hem para hemde şiddet görerek boşanacağımız için itibar kaybına uğruyorum.
Tüm bunlardan dolayı ben kendisini uyguladığı şiddete karşılık cezalandırmak istiyorum. Ne yapabilirim yardımcı olur musunuz?
Cevap: Şiddet yüzünden açılan boşanma davası
Kasten Yaralama
MADDE 86 - (1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(Ek 2. fıkra: 5328 - 31.3.2005 / m.4) (2) Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması halinde, mağdurun şikayeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezasına hükmolunur. (*)
(3) Kasten yaralama suçunun;
a) Üstsoya, altsoya, eşe veya kardeşe karşı,
--
İşlenmesi halinde, (Değişik ibare: 5328 - 31.3.2005 / m.4) "şikayet aranmaksızın, verilecek ceza yarı oranında artırılır
Sonuç:Şiddet uygulayan sonucuna katlanır.
- - - Updated - - -
Ve ayrıca 6284 Sayılı Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun /Yönetmelik/ hükümlerine göre Aile Mahkemesinden talepte bulunabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim Ergün Bey, peki tazminat davası açmamı(Örneğin 100.000 TL) yada mallara şerh koydurmamı tavsiye eder misiniz?
Ve ayrıca 6284 Sayılı Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun /Yönetmelik/ hükümlerine göre Aile Mahkemesinden talepte bulunabiliirsiniz