-
Son maaşımı alamadım
10.08.2014 tarihinde Ankara da özel bir dershanede matematik öğretmeni olarak işe başladım.Eylül ayında sigortam sadece 9 gün yatırıldı.21 gün eksik ve itirazlarıma rağmen hala tamamlanmadı.İşe başladığımda maaşımın asgari ücret olduğunu gösteren bir sözleşme imzaladım.1650 tl olan maaşımda artan kısmı elden aldım.bununla beraber işe başladığımda alacağım yoktur şeklinde istifa dilekçesi de imzaladım.10.06.2014 te işi bıraktım yani sözleşme bitiş tarihinde(10 ay için anlaşmıştık).Orada çalışan bende dahil 3 5 kişi maaşlarını alamadılar.Ben maaşımı sorduğumda ise beni yaklaşık 1 buçuk ay oyaladılar.Ayrıca bütün resmi tatillerde ve kar tatillerinde de çalıştım.Hakkımı hukuk yolu ile aramaya karar verdim.Hem eksik sigortamın hemde fazla mesailerimin son maaşımla beraber ödenmesini istiyorum.Bir kaç avukata danıştım ve bana çalıştığın yerden sgk kaydı olsun olmasın 1 ya da bulabilirsen 2 şahit getir maaşını fazlası ile alalım dediler.1 i kendi çalıştığım yerden sgk sız öğretmen arkadaşım ve 1 i orada 2 yıl önce çalışmış benim o dershanede işe başlamama vesile olan daha önce orada da çalışmış toplam 2 şahidim var.Yalnız karsı taraf su an beni ortak tanıdıklarım vasıtası ile karsı dava açmakla tehdit ediyor.Hesabıma da 10 günlük asgari ücretten dolayı 320tl para yatırdılar geçen hafta.Ben işe giriş çıkış yapılırken basılan parmak izi okuyucuyu şubat ayından itibaren kullanmadım.Elimde belge olarak sadece arkasında adım soyadım ve 700 tl yazan maaş zarfım var(950 tl asgari ucret bankaya yatan +700tl elden zarf =1650).çevremdeki insanlar ise karşı davadan tazminat bile alabileceklerini söylüyorlar.Kafam çok karışık açıkçası.Hak ararken 5 10 bin lira tazminat ödemek gibi bir durum var sanki.Bana bir yol gösterin lütfen.Ne yapmalıyım ?