İnternet üzerinden alışverişte dolandırıldım.
Konuyu yanlış yere açtıysam moderatörler düzeltebilir mi ?
Ben internet üzerinden bi steam hesabı(orjinal oyunların alınıp dijital ortamda saklandığı bi program) aldım. Dolandıran arkadaşla watsappta konuştuk. Fıtratı gereği ilk olarak paypal hesabına parayı yatırmam gerekiyor, bu iş internette böyle yürür. Parayı yatırana kadar gayet samimi, içten konuştu. parayı yatırdıktan sonra hesabın email-şifresini yazdı ama hesaba girilmiyodu, sonrasında engellemiş. Kişinin telefon numarası var, sözde ismi var doğruysa , paypala ödeme yaptığıma dair belge ve paypal hesabının kart numarası var elimde. Ne gibi bi yaptırım uygulayabilirim ? Bu arada paramı geri almak gibi bi niyetim yok, o hesabı ne olursa olsun istiyorum, sonuna kadar gidicem o hesabı alıcam. Adli yönde ne yapabilirim ? Teşekkürler
Cevap: İnternet üzerinden alışverişte dolandırıldım.
Paypal'ı arayıp sordunuz mu?
Bu tür durumlarda Paypal yardımcı olabilir belki.
Paypal'ın Türkiye ofisini arayabilirsiniz.
Paypal'a ödeme itirazı yapın, savcılıkla falan uğraşmayın.
https://www.paypal.com/tr/webapps/mp...ion-resolution
savcılıklarda internet oyunları masası kurulacak bu gidişle :)
Paramı almak istemiyorum, hesabı alıcam, adli yönde ne yapabilirim
Talebinizi ve olayın özetini içerir detaylı bir dilekçe ile savcılığa suç duyurusunda bulunacaksınız o zaman.
Peki bu konuşma görüntüleri, parayı yatırma belgesi ile bi sonuca varılabilir mi ? yada yetersiz görülür mü
İnternetten alışverişte dolandırıldım.
Bazı nedenlerden yeniden açmaya karar verdim konuyu.
Ben internet üzerinden bi steam hesabı(orjinal oyunların alınıp dijital ortamda saklandığı bi program) aldım. Dolandıran arkadaşla watsappta konuştuk. Fıtratı gereği ilk olarak paypal hesabına parayı yatırmam gerekiyor, bu iş internette böyle yürür. Parayı yatırana kadar gayet samimi, içten konuştu. parayı yatırdıktan sonra hesabın email-şifresini yazdı ama hesaba girilmiyodu, sonrasında engellemiş. Kişinin telefon numarası var, sözde ismi var doğruysa , paypala ödeme yaptığıma dair belge ve paypal hesabının kart numarası var elimde. Ne gibi bi yaptırım uygulayabilirim ? Paypal hesabım yok ptt üzerinden gönderdim parayı, geri alma şansım var mı ? Bu steam hesabının satışı yasak normalde ama satan çok insan var, dava açsam haksız duruma düşme ihtimalim var mı ? Giderler tahminen ne olur 100 lira için dava açmalı mıyım sizce ?
İnternet üzerinden alışverişte dolandırıldım.
Bazı nedenlerden yeniden açmaya karar verdim konuyu.
Ben internet üzerinden bi steam hesabı(orjinal oyunların alınıp dijital ortamda saklandığı bi program) aldım. Dolandıran arkadaşla watsappta konuştuk. Fıtratı gereği ilk olarak paypal hesabına parayı yatırmam gerekiyor, bu iş internette böyle yürür. Parayı yatırana kadar gayet samimi, içten konuştu. parayı yatırdıktan sonra hesabın email-şifresini yazdı ama hesaba girilmiyodu, sonrasında engellemiş. Kişinin telefon numarası var, sözde ismi var doğruysa , paypala ödeme yaptığıma dair belge ve paypal hesabının kart numarası var elimde. Ne gibi bi yaptırım uygulayabilirim ? Paypal hesabım yok ptt üzerinden gönderdim parayı, geri alma şansım var mı ? Bu steam hesabının satışı yasak normalde ama satan çok insan var, dava açsam haksız duruma düşme ihtimalim var mı ? Giderler tahminen ne olur 100 lira için dava açmalı mıyım sizce ?