Alacak verecek mahsup edememe araya 2. bir şahıs girmesi
Merhabalar. Mahkeme kararı alacağım olan kişeden üzerine mal varlığı olmadığı için bir şey alamıyorum. Fakat karşı tarafın benden daha az bir meblayı üzerime araba olduğu için başkası aracılığı ile haciz ettirmiş. Bu durumda elim kolum bağlandı sizce nasıl bir yol izlenmeli teşekkürler...
Cevap: Alacak verecek mahsup edememe araya 2. bir şahıs girmesi
Konuyu bu şekilde sorup cevap alamayınca tekrar yapmak bizleri yorun ve forum kirliliğine sebep olan bir durum.Sorunu açık, net değil.Karşı tarafın da mı sizden alacağı var yoksa 3. bir kişinin mi sizden alacağı var anlaşılmıyor.Zaten alacak 3. kişiye geçtiyse elbette haciz yapabilir bunda kanunen bir sorun yok.
Cevap: Alacak verecek mahsup edememe araya 2. bir şahıs girmesi
merhabalar çok üzgünüm böyle bir kirliliğe sebep oldugum için.
Özet gecmem gerekirse benim mahkeme kararı alacağım 200bin tl civarı fakat karşı tarafın benden 50bin tl alacagı var. Bu şahıs 50bintl alacagına istinaden 2. şahısa kendini borclandırıyor ve 50bin tl yi 2. şahız icra takibine veriyor durum böyle olunca biz 200bin tl den 50bin tl yi mahsup ettiremiyoruz aralarında danışıklı dövüş var gibi. Ve bu şahsın üstüne hiçbir mal varlığı olmadığı için bu 200bin tl yi hiç bir şekilde tahsil edemiyoruz. Bugun evime icra memurları geldi evin fotografını cektiler. Satılıga cıkaracaklarmış ama evinde banka kredi borcu var banka tarafından ipotekli elim kolum bağlandı ne yapacağımı şaşırdım. Nasıl bir yol izlenmeliyim sonsuz teşekkürler...