Kiraya Çıkacağım, Sözleşme Hakkında ve Kira Ödemeleri Hakkında Soru
Merhaba avukat abilerim, ablalarım.
Dokuz Eylül Üniversitesi hukuk fakültesi öğrencisiyim eşyalı bir eve kiraya çıkacağız 1 yıllık kontrat imzalayıp fakat kafama takılan bazı şeyler var ileride sıkıntı yaşamamak için uzmanlarından bilgi alayım dedim;
- Sözleşmede dikkat etmem gereken, eklemem gereken herhangi bir şey var mı?
- Kira ödemelerini yaparken daha sonradan ispat edebilmem için ne yapmalıyım?
- Kira sözleşmesine iki kişi imza atabilir miyiz?
Yardımcı olursanız çok memnun olurum, teşekkürler..
Cevap: Kiraya Çıkacağım, Sözleşme Hakkında ve Kira Ödemeleri Hakkında Soru
1)Evin boyalı veya boyasız teslim alındığı, ödenmişse depozito miktarı kontratta mutlaka yazılmalı, demirbaş olarak bir şey gösterilecekse gerçekten var olup olmadığı/eksiği kontrol edilmeli.
2)Bankaya kira açıklaması ile yatırarak ve dekontları saklayarak.
3)Biriniz kiracı biriniz kefil olur aynı şartlarda arkadaşınızla kalabilirsiniz.
Bunlarla birlikte başına bir iş gelmeden önceden sorup öğreneyim yaklaşımınızı tebrik ederim.Zaten bu kadar(pimpiriklik düzeyini kastedmiyorum) sormadan iş yapmayan, dikkatli adım atan bir yapınız oldukça kolay kolay benzer durumlarda sıkıntı yaşamazsınız.
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
1)Evin boyalı veya boyasız teslim alındığı, ödenmişse depozito miktarı kontratta mutlaka yazılmalı, demirbaş olarak bir şey gösterilecekse gerçekten var olup olmadığı/eksiği kontrol edilmeli.
2)Bankaya kira açıklaması ile yatırarak ve dekontları saklayarak.
3)Biriniz kiracı biriniz kefil olur aynı şartlarda arkadaşınızla kalabilirsiniz.
Bunlarla birlikte başına bir iş gelmeden önceden sorup öğreneyim yaklaşımınızı tebrik ederim.Zaten bu kadar(pimpiriklik düzeyini kastedmiyorum) sormadan iş yapmayan, dikkatli adım atan bir yapınız oldukça kolay kolay benzer durumlarda sıkıntı yaşamazsınız.
Çok teşekkürler Engin Bey, son olarak 1 numaralı maddede belirtilen depozito miktarını (1 aylık kira bedeli) kontrattan önce banka hesabına mı yatırayım elden mi teslim edeyim?
Kontrat sırasında bir araya gelindiği ve kontratta bu miktarın alındığı da yazıldığı için elden teslim edilir.Ancak emlakçı yoluyla yapılan bir sözleşme var ise ve hesap numarasına yatması isterse de ona göre hesaba da yatmasında bir sakınca yoktur.
Teşekkürler Engin Bey, teşekkürler hukuki.net :)