Mirastan bana kalan hisseli bir yerin,kendime ait hissesini kullanarak kredi kullanabilirmiyim ?
Merhabalar..
Büyükbabam dan 6 evladına kalan yerler var. Bu kardeşlerden biri babam ve oda vefat etti..Bizde 6 kardeşiz ve evlendiği eşide dahil bana düşen pay 1/8 yani 8 de 1 . Yer arsa ve arsa üzerinde kurulu binalardan oluşuyor. Büyükbabamın çocuklarının ,Kiminin evi iş yeri var, kiminin kiraladığı yerler ver üzerinde..Babam en az faydalanan kişiydi,dolayısı ile bizde evlatları olarak en az faydalananlarız..Zaten bu adaletsiz dağılım yüzünden izaleyi şuyu davası açıldı..
Şimdi sorum şu; Ben bu pay sahibi (1/8) olduğum yeri ipotek gösterip kredi alabilirmiyim,Yada bir şekil de nakite çevirebilirmiyim ? Çünkü şu anda ha deyince satılacak bir yer değil ve benimde acil paraya ihtiyacım var..
Bana bir yol gösterebilirseniz memnun olurum,kredi notumda berbat bankalarda,bu borçlarımıda ödemek istiyorum bankalara bu hissem vasıtası ile..Şimdiden çok teşekkür ederim..
Cevap: Mirastan bana kalan hisseli bir yerin,kendime ait hissesini kullanarak kredi kullanabilirmiyim ?
Banka bu hisseleri kendi için değerli/değerlendirebilir bulur karşılığında kredi verir yada vermez bu hukuki bir durum değil.Bankanın insiyatifinde bir durum.Onun dışında ortaklık giderme davalarıyla nakite çevirmek için 3 yıl gibi zamanlar(benim hisseli arazim için dava açılalı 1 seneyi geçti bir şey olduğu yok) söz konusu olabilir.
Cevap: Mirastan bana kalan hisseli bir yerin,kendime ait hissesini kullanarak kredi kullanabilirmiyim ?
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Banka bu hisseleri kendi için değerli/değerlendirebilir bulur karşılığında kredi verir yada vermez bu hukuki bir durum değil.Bankanın insiyatifinde bir durum.Onun dışında ortaklık giderme davalarıyla nakite çevirmek için 3 yıl gibi zamanlar(benim hisseli arazim için dava açılalı 1 seneyi geçti bir şey olduğu yok) söz konusu olabilir.
Evet,bendede aynı sorun var,bir yıl oldu hala satılacak..O zaman ben banka yolunu tutayım,sonuçta istinye gibi koy başında bir yer..Tesekkür ederim..Bu arada bende tapu falan yok,sadece mirasçıyım..genede kredi çekebilirmiyim ?
Alıntı:
luklukc rumuzlu üyeden alıntı
...Bu arada bende tapu falan yok,sadece mirasçıyım..genede kredi çekebilirmiyim ?
Tek karar hakkı sahibi banka olmakla birlikte, hiç sanmıyorum kredi çekebileceğinizi.