Karakter çaldım bilişim suçu (ağır ceza mahk.)
Merhaba ben 17 yaşındayım 2 sene önce bir point blank oyununda bir eposta şifresi kırarak karakteri kullandım. Şikayetçi internet babamın üzerine olduğu için ip adresinden bulmuşlar babamı amahkemeye vermiş. Ağır cezada yargılanıyoruz şu anda. Babam edevletten baktı suç buymuş: banka ve kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık. Şikayetçiyle anlaştık iptal edicem dedi ama hala iptal etmemiş.
Lütfen yardım edin sonuç ne olur?
Şikayetçi de mahkemede olacakmı duruşmada?
Şikayetini geri çekerse dava iptal olurmu?
Teşekkürler şimdiden... bu konuda çok bişey bilmiyorum ilk kez mahkemeyle karşılaşıyoruz.
Cevap: Karakter çaldım bilişim suçu yardım lütfen (ağır ceza mahk.)
Banka mı?
Bir yanlışlık olmasın.
Dava açıldı diye panik yapmayın, her dava ceza ile sonuçlanmayabilir ama siz suçu zaten kabulleniyorsunuz, buda ceza almanıza neden olacak.
Bir avukat tutun da en az ceza ile kurtarın.
Ayrıca dolandırıcılık suçu şikayete bağlı değildir, karşı taraf şikayetini geri alsa bile yargılama devam eder, ancak şikayetin geri alınması ve zararın giderilmesi ceza da indirim ve HAGB için ön koşuldur.
Cevap: Karakter çaldım bilişim suçu (ağır ceza mahk.)
Peki ne gibi bir ceza alırız ve babam mı alır ben mi alırım.
Duruşmada şikayetçi adam da olacak mı.
Hiç ceza almadan işin içinden çıkmamız mümkün mü?
Lütfen yardım edin sonuç ne olur?
İnternet babamın üzerine olduğu için cezayı o mu alır benmi alırım.
Hiç ceza almadan kurtulma ihtimalimiz varmı.
Suçlar bireyseldir, yani suçu işleyen sizsiniz babanız değil, babanız internetin sahibi.
Suçu kim işlediyse, o ceza alacaktır.
Yargılandığınız suçun kapsamı dolandırıcılığın nitelikli hali. Bu sebeple takibi şikayete bağlı değil. Yani şikayetten vazgeçilse bile kamu adına yargılama devam edecek. Siz zararını giderirseniz HAGB için ön koşullardan birini sağlamış olacaksınız. Bu suçun cezasının alt sınırı 3 yıldır. Mahkemece suç sabit görülürse sizin yapmanız gereken cezanın alt sınırına yaklaşmanız için savunma yapmanız gerekir ki ya HAGB alın ya da erteleme alın. Adli para cezasına çevrilirse ekonomik durumunuz nedeniyle taksit isteyin. En güzeli bir avukat yardımı ile dosyayı devam ettirin. Geçmiş olsun dilerim.
Avukat bey peki sizce sonuç ne olur. Yani internette oyunda bir karakter hackledim bu 3 yılla mı başlıyor yoksa hakim affedermi? Bu arada muhtarlıktan aldığımız iddianame midir nedir, bir kağıtta sanık olarak babamın ismi yazıyordu, yani o mu yargılanıyor yoksa ben duruşmada suçu ben işlediğimi söylesem bana mı ceza verilir?
Hakimin affetme gibi bir lüksü yok. Dava 3 yıldan açılır, iyi halden 2 yıl 6 aya düşer, zararını karşılarsanız yarı oranda ceza düşer ve 1 yıl 3 ay hapis cezası alırsınız.
suçun küçüğü büyüğü olmaz suç suçtur.
Alıntı:
mhmtemn rumuzlu üyeden alıntı
Avukat bey peki sizce sonuç ne olur. Yani internette oyunda bir karakter hackledim bu 3 yılla mı başlıyor yoksa hakim affedermi? Bu arada muhtarlıktan aldığımız iddianame midir nedir, bir kağıtta sanık olarak babamın ismi yazıyordu, yani o mu yargılanıyor yoksa ben duruşmada suçu ben işlediğimi söylesem bana mı ceza verilir?
İddianame de babanızın ismi yazar tabi, internet onun üstüne ve o görünüyor suçlu.
Babanızın bu işten anlamadığı zaten ortaya çıkar.Yani bilmiyorum ama hakim anlar yani.