Kütük ve soyisim degisikligi
Iyi gunler. Ben 24 yaşındayım ve küçüklügümden bu güne teyzem büyüttü. Annem 1 bucuk ay once babama bosanma davasi actı ve teyzemin yani bizim yanimiza yerlesti. Annemin savciliga sikayeti uzerine babam uzaklastirma cezasi aldi. Ben teyzemin destegiyle nisanlandim annem ve babam nisanlimi ve ailesiyle hic tanismadi. Babam beni takip ederek nisanlimin evini ogrenmis.Eger annemle babami baristirmazsam beni hem ölümle hemde nisanlimla aramizi bozmakla tehdit ediyor. Bu tehdit uzerine asayis sube buro amirligine giderek ifade verdim sonrasinda beni adliyeye sevk ettiler. Adliyede tehdit ve sikayet dilekcesi yazip cumhuriyet savcisi huzurunda ifadem alindi ve babama busefer benim tarafimca uzaklastirma verildi . Cumhuriyet savcısı kararı uzerine asayis buroya tekrar sevk edilerek tekrar ifadem alindi ve cumhuriyet savcısı yakın ve cagri koruma karari verdi. Sayin avukat bey asıl ögrenmek istedigim konu ise ben babamın memleketini ve soy adını tasimak istemiyorum benim esim ve cocuklarim ileride tasimasin annemin kutugune gecip soyadini alabilirmiyim . Yukarıda yazmis oldugum sadece bir ornektir babamla olan sikayet ve davalarim yaklasik 5 i bulmustur. Sayin avukat bey simdiden tesekkur ederim saygilarimla.
Cevap: Kütük ve soyisim degisikligi
Soy isim değişikliği mümkün ancak kütük değişikliği mümkün değildir.