Çalıştığım yerden Ücretimi Alamadım Sigorta yapılmamış ne yapmam lazım?
Web Tasarım ve Seo olarak iş görüşmesine gittim 2 gün sonra çağırıldım Deneme süresi dediler tamam dedim Ücrette anlaştık 1 ayı tamamladığımda ücretimi istedim maaşımın verileceğini söyledi 2 gün daha bekledim bana maaşı tam olarak veremeyeceğini anlaştığımız ücretin altında ve taksit taksit vereceğini söyledi bende 36. günün sonunda işi bıraktım sonra sigortamın başlatılmadığını öğrendim. 1 ay oldu hala maaşımı vermedi üstelik yasal işlem başlatacağımı söyledim hakaret ve tehdit etti.
İş Çalışma Müdürlüğüne şikayete gittim Sigorta olmadığı için şikayet edemeyeceğimi Avukat tutarak çalıştığını ispatlayıp maaşımı alabileceğimi söyledi.
Elimde çalıştığıma dair herşey var Gün Ay yıl Saat olarak üzerinde çalıştığım portalda Admin olarak panelden ekran görüntüsü aldım 26 sayfa şahitte var.
Yalnız kredi kartı borcumdan dolayı avukata verecek param yok. Ne yapabilirim
Noterden Avukatsız ihtarname gönderebilirmiyim. Veyahut nereye şikayet edebilirim.
İşe başlarken birşey imzalamadım sözleşmem yok.
Cevap: Çalıştığım yerden Ücretimi Alamadım Sigorta yapılmamış ne yapmam lazım?
Noterden ihtarname gönderebilirsiniz. Dikkate almaz ise dava açarsınız. Sizin alacağınız ne kadar bilmiyorum ama genelde avukatlar bu tür davalar için %15 gibi bir vekalet ücreti alırlar. Başlangıçta para alamayanda var. Sadece dava masrafı ödersiniz. Dilerseniz kendiniz takip edebilecek iseniz sadece dava dilekçesini avukata yazdırıp geri kalanını siz takip edersiniz.
İsterseniz alacağınız belli olduğundan direkt olarak icra işlemi başlatabilirsiniz. itiraz ederse yine dava açmanız gerekir. Ama davayı kazandığınızda % 40 inkar tazminatı ödemek zorunda kalır işveren.
Cevap: Çalıştığım yerden Ücretimi Alamadım Sigorta yapılmamış ne yapmam lazım?
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Noterden ihtarname gönderebilirsiniz. Dikkate almaz ise dava açarsınız. Sizin alacağınız ne kadar bilmiyorum ama genelde avukatlar bu tür davalar için %15 gibi bir vekalet ücreti alırlar. Başlangıçta para alamayanda var. Sadece dava masrafı ödersiniz. Dilerseniz kendiniz takip edebilecek iseniz sadece dava dilekçesini avukata yazdırıp geri kalanını siz takip edersiniz.
İsterseniz alacağınız belli olduğundan direkt olarak icra işlemi başlatabilirsiniz. itiraz ederse yine dava açmanız gerekir. Ama davayı kazandığınızda % 40 inkar tazminatı ödemek zorunda kalır işveren.
Teşekkür ederim Avukatsız ihtar çekebilir ve kendim takip edebilirim değilmi. Yasal olarak ödemediği her ay faiz işler mi peki sonra icra isteyebilirim.
Alamadığım maaş ve yatırılmayan sigorta ihtarname çekebilir miyim?
Sözleşme falan imzalamadım görüşmeye gittim işe alındım 36 gün maaşımı almadım sigortam da yatmadı İhtarname çekmek istiyorum avukatsız yapabilirmiyim.
İş vereni arayıp yasal işlem uygulayacağımı söylediğimde tehdit ve hakaret ediyor. İhtarname içeriği nasıl olmalıdır herşey yazılır mı?