İşyerinde başka şeylerle ilgilenmek işten atılma sebebimidir
Bir firmada satış temsilcisi olarak çalışıyorum. İşyerinde işlerimi zamanında ve gereği gibi yaptığımı düşünüyorum. Bir yandan da internet ekranımda finans piyasalarını sürekli açık tutuyorum. Bazen telefonumdan da al sat yapıyorum. Bağlı olduğum müdür bu konuyu kafasına takmış bana habire laf sokup duruyor. Mesai saatinde uğraşma bunlarla şeklinde. Fakat o sadece ekranda izlediğimi gördü bir kaç kez. Böyle bir durumda müdür beni bu sebepten dolayı tazminatsız çıkartabilirmi?
Cevap: İşyerinde başka şeylerle ilgilenmek işten atılma sebebimidir
İspatlarsa tabi çıkartabilir.
İşyerinde iş dışında başka şeylerle vakit geçiriyor olmanız tazminatsız fesih sebebidir.
Peki bu olay işveren tarafından nasıl ispat edilir.üstelik pek çoğunuz işyerinde bir haber vs sitelerine ara ara bakarsınız. Ben de haber sitesine değil de arasıra finans piyasalarına bakıyorum. Fakat işlerimde aksamaya yol açacak durum yok ortada. Fakat bağlı olduğum müdür bazen gördüğü oldu ekranımda ben bakarken. O zaman hiç kimse haber vs sitelerine de girmesin hiçbirşeye bakmasın. Adam çıkarmak bu kadar dolaymı hem de tazminatsız.
Alıntı:
TAMER00 rumuzlu üyeden alıntı
Peki bu olay işveren tarafından nasıl ispat edilir.üstelik pek çoğunuz işyerinde bir haber vs sitelerine ara ara bakarsınız. Ben de haber sitesine değil de arasıra finans piyasalarına bakıyorum. Fakat işlerimde aksamaya yol açacak durum yok ortada. Fakat bağlı olduğum müdür bazen gördüğü oldu ekranımda ben bakarken. O zaman hiç kimse haber vs sitelerine de girmesin hiçbirşeye bakmasın. Adam çıkarmak bu kadar dolaymı hem de tazminatsız.
İşyerinin bilgisayarı ile iş haricinde özel işlerinizle uğraşırsanız adam yada kadın çıkarmak bu kadar kolaydır. Diğer işyerlerinin ne yaptığı sizin işyerinizi bağlamaz. İşveren ister bu sebepten ister sizi başka sebepten çıkarmak istesin ama bunu sebep göstersin
farketmez. Yıllar önce çalıştığım firmanın ana makinalarından üst düzey bir yetkilinin sizin gibi borsa hareketleri tespit edilip tazminatsız olarak işten çıkarıldı.
Akıllı telefonunuz vardır. Yoksa alın özel bütün işlerinizi buradan halledin. Tabiki yine işverene göstermeden
madem bu kadar işini riske edicek kadar önemli çık işten evinde otur bütün gün al sat yap, ben müdürün yerinde olsam çoktan çıkarmıştım seni işten
Peki son sorum şu; yazılı bir ihtar uyarı vs olmadan derhal haklı sebeple çıkış yapabiliyormu işveren.
İşyerinde , görevli olduğunuz iş dışında , işyeriyle ilgisi olmayan işlerle ilgilenmemeniz gerektiğini yazılı olarak bildirmeye gerek yok.
Durumu ıspat edecek şekilde tesbit edebiliyorlarsa, herhangi bir ihtara vs gerek kalmadan da sözleşmenizi derhal feshedebilirler.