Adima acilan Suc Duyurusu
Hepinize merhaba.
Öncelikle 15 yaşındayım ve geçen gün başıma birşey geldi.
League of legends oyununda hesap satıyordum , ki gerçekten satıyordum aklımda kötü birşey yoktu. Biriyle anlaştım arkadaş parayı yolladı bende dışarıdaydım arayıp bildirdim dışarıdayım 1 saate eve gidince hesabı vericem diye. Eve gittim hesabı vericem , bir baktım problem çıktı veremiyorum hesabı. Arkadaşı aradım bildirdim dedim yarın paranı fazlasıyla odiyicem kusura bakma dedim , arkadaştan 70 lira aldım 80 olarak geri oduycektim. Ben bunu diyince arkadaş kufretmeye başladı şerefsiz namussuz falan dedi , dolandirici demeye çalıştı , ama ben cidden ertesi gün parayı geri yolluycaktim. Neyse bana çok ağır küfürler ve tehdit etti ama öyle böyle küfürler değil. Birde tehdit. Sonra ben arkadaşı engelledim parasinida yollamadım herkezin yapacağı gibi. Sonra beni bugün aradı suç duyurusunda bulunduğunu söyledi polise. Ben ne yapmam gerekiyor şuan 15 yaşındayım ve ailemin bilmemesi gerekiyor öyle dava falan olabilirmi ? Bilgili lerden yardım bekliyorum lütfen
Cevap: Adima acilan Suc Duyurusu
Ailenin haberi olacaktır, yaşın küçük.
Şikayet varsa gereği yapılacaktır.Ama dolandırıcılık sayar mı bilemem, küfür ettiğini tehdit ettiğini ispatlayabilirsen o da ceza alır
70 lira için ceza alırmıyım peki? Sicilim kirlenirmii veya blöf yapıyor olabilirmi ?
Parayı banka ile aldığınız kadar olarak gönderin öncelikle.
Bu oldukça önemli.
Keşke hemen gönderseydin.
Telefondaki hakaretleri ispatlamak ne yazık ki çok zor.
Parayı banka ile almadım. Normal bir kart ile aldım yani şöyle bir kart onodemeli. İçine yatirdigin kadar harcayabiliyorsun ve benim üstüme değil. Direk alıp kullanıyorsun kimsenin üstüme olan bir kart değil. Ama telefondan o da ispatlamak zorunda ?
- - - Updated - - -
Ve hakkımda bildiği tek şey ismim. Tc kimlik no mi falan bilmiyor cidden blöf mu yapıyor yoksa cidden bulundu mu şikayette? Bunu nasıl öğrenebilirim
Bu kart nedir anlamadım, Hangi kart isim verir misin?
Ayrıca o neyi isptalamak zorunda? Siz hakaret etti diyorsunuz, bunu ispatlaması gereken sizsiniz. O sizin hakaret ettiğinizi iddia ederse, o ispatlamak zorunda. Örneğin parayı gönderdiğini de o ispatlamak zorunda.
Ininal kart. Parayı yolladığını ispatlamak zorunda demek istedim. Hakaret ettiğini ben ispatlarım tehdit ettiğini falan. Hepsi whatsapp konuşmalarında duruyor